Blog RSS Feed

Peter Havik | Beleggingsanalist

Atos publiceert halfjaarcijfers

Het Franse Atos SE (Paris: ATO) publiceerde onlangs de cijfers voor de eerste 6 maanden van boekjaar 2020. De omzet noteerde met EUR 5,62 miljard een kleine -3% lager dan H1 FY19. Met name in Noord-Amerika en Zuid-Europa zag Atos z'n omzet flink dalen. De netto inkomsten noteerden EUR 319 miljoen (EPS van EUR 2,93) in vergelijk met EUR 343 miljoen (EPS van EUR 3,21) voor H1 FY19. Het orderboekje steeg met EUR 600 miljoen en bedraagt nu EUR 22,5 miljard.

Atos SE, voorheen AtosOrigin, is de grootste dienstverlener in Europa op het gebied van IT consultancy, IT systeembeheer, outsourcing en het verwerken van online/offline betalingstransacties. Met het implementeren en optimaliseren van het informatiebeheer binnen uiteenlopende sectoren als gezondheidszorg, ene

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

TechnipFMC haalt groot EPCI contract binnen

De Frans/Amerikaanse oil field service provider TechnipFMC (NYSE: FTI) laat weten dat het bedrijf een groot EPCI contract heeft getekend met Petrobras. Het gaat hier om Engineering, Procurement, Construction and Installation van het subsea Mero field, een olie- en gasveld gelegen 180km uit de kust bij Rio de Janeiro op een diepte van 2.100 meter. Het Mero veld is het bezit van het Libra Consortium, een samenwerking tussen Petrobras, Shell Brasil, Total, CNPC, CNOOC Limited en Pré-sal Petróleo SA (PPSA). Wat dit contract zal opleveren is niet duidelijk, maar TechnipFMC spreekt van een 'groot contract' als er een bedrag tussen de USD 500 miljoen - USD 1 miljard mee gemoeid is.

Het contract is goed nieuws voor FTI, want het 2e kwartaal verliep nogal dramatisch. De omzet van USD 3,16 miljard lag nog aardig in de buurt van een jaar geleden (-8%), maar de netto inkomsten noteerden met USD 12 miljoen een daling van -88% YoY. Gelukkig is het orderboekje redelijk constant gebleven met USD 21 miljard, en steeg de liquidite

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

G4S houdt zich staande in eerste 6 maanden

Het Britse G4S (Londen: GFS) publiceerde onlangs de cijfers voor de eerste 6 maanden van boekjaar 2020, en het bedrijf lijkt zich redelijk door de pandemie te slaan. De omzet van GBP 3,35 miljard is vergelijkbaar met de GBP 4 miljard halverwege FY19, en ook de EBITDA van GBP 187 miljoen is redelijk stabiel (HY19 GBP 196 miljoen). De netto winst van GBP 97 miljoen en EPS van GBP 0,63 zijn zelfs indentiek aan een jaar geleden. De zogeheten operationele kasstroom bedroeg GBP 364 miljoen, en dat lag zelfs flink hoger dan HY19 (GBP 164 miljoen). Al moet gezegd worden dat hier een belastingmeevaller van GBP 152 miljoen aan heeft bijgedragen. Maar goed, al met al weet het bedrijf zich aardig staande te houden in de COVID-19 malaise.

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

COVID-19 heeft geen vat op Nomad Foods

Het Britse Nomad Foods (Frankfurt: ONH; NYSE: NOMD) lijkt te floreren tijdens de coronacrisis. De onlangs gepubliceerde kwartaalcijfers (Q2 FY20) laten dan ook een flinke stijging zien in vergelijk met Q2 FY19. Met EUR 599 miljoen steeg de omzet met +11,4% YoY, met een organische groei van +12,3%. De bruto winst noteerde met EUR 181 miljoen een stijging van +13% YoY. Er werd voor een kleine EUR 79 miljoen aan reclame- en promotieactiviteiten uitgegeven, +1% meer dan een jaar geleden. Met EUR 119 miljoen steeg de EBITDA met +21% YoY, en ook de winst per aandeel noteerde met EUR 0,34 mooie cijfers (+26% YoY).

Nomad Foods had al eerder de verwachtingen voor FY20 aangepast. En die blijven onveranderd staan. De EBITDA verwachting wordt verhoogd van EUR 440 miljoen -  EUR 445 miljoen naar EUR 450 miljoen -  EUR 460 miljoen. En ook de verwachte winst per aandeel werd verhoogd van €1.19 - €1.21 naar €1.24 - €1.27 per aandeel.

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Atlas Corporation publiceert cijfers 2e kwartaal

Asset management bedrijf Atlas Corporation (NSYE: ATCO) publiceerde onlangs de cijfers voor het 2e kwartaal van boekjaar FY2020. Met USD 363 miljoen mocht er een recordomzet in de boeken worden bijgeschreven, aangevuld met een netto inkomsten van USD 82,7 miljoen (winst per aandeel van UDS 0,26). Ook dit was een record. Het bedrijf heeft USD 383 miljoen in kas en keerde het afgelopen kwartaal wederom dividend uit (USD 0,125 per aandeel).

Er werden het afgelopen kwartaal 2 containerschepen aangeschaft voor een bedrag van USD 146 miljoen. Het betreft schepen uit 2010 en 2011 met een beladingscapaciteit van 13.000 TEU.

Dat er het afgelopen kwartaal wederom records werden gevestigd is niet zo verwonderlijk. De Atlas Corporation is een voortzetting van de Seaspan Corporation, maar dan aangevuld met de verdiensten van het onlangs aangekochte APR Energy. Zowel Seaspan als APR zijn van de beurs gehaald en ondergebracht in de holding constructie Atlas Corporation. In het 1e kwartaal werden de verdiensten al gedeeltelijk gespekt met de cijfers van APR. Het 2e kwartaal bevat de volledige verdiensten van Seaspan en APR.

APR Energy is een leasebedrijf dat zich richt op de verhuur van mobiele apparatuur voor het opwekken van energie (elektriciteit) zoals gasturbines. De klantenkring bestaat uit grote bedrijven en (overheids) nutsbedrijven.

  Lees verder