Blog RSS Feed

Peter Havik | Beleggingsanalist

Capri Holdings boekt verlies over FY20

Het Noord-Amerikaanse modehuis/luxury group Capri Holdings Ltd. (NYSE: CPRI) publiceerde onlangs de cijfers voor boekjaar 2020 (t/m 31/3). Het laat zich raden dat het vierde kwartaal te lijden had onder de huidige COVID-19 pandemie, en cijfers voor Q4 noteerden dan ook een omzetdaling van 11% YoY. Maar de eerste drie kwartalen verliepen redelijk op schema, en met een jaaromzet van USD 5,55 miljard noteerde deze een stijging van 6% YoY. Ook de bruto winst bleef met USD 3,27 miljard net iets boven vorig jaar hangen, maar de netto inkomsten noteerden met name als gevolg van Q4 een verlies van USD -225 miljoen. Dit was een jaar geleden nog USD +542 miljoen.

Wat betreft omzet was het vooral het merk Versace dat goede zaken deed gedurende FY20. Jimmy Choo en Michael Kors presteerden min of meer gelijk aan FY19. Maar goed, omzet is geen winst, en zowel Versace en Jimmy Choo moesten uiteindelijk een netto verlies van enkele miljoenen noteren. Michael Kors was zoals gebruikelijk de grootverdiener die alsnog netto inkomsten van USD 850 miljoen wist te boeken. Helaas waren er de nodige boekhoudkundige afschrijvingen (corona en non-corona gerelateerd) waardoor de holding als geheel een verlies moest boeken.

Het op de BVI (British Virgin Islands) geregistreerde Capri Holdings Ltd. is de voortzetting van Michael Kors Holdings (MKH) dat in 2011 aan de NYSE werd genoteerd. Na de aankoop van de Britse schoenenfabrikant Jimmy Choo (2017) en het Italiaanse modehuis V

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

DXC Technology tekent overeenkomst met Goodville Mutual

Het Noord-Amerikaanse DXC Technology (NYSE: DXC) laat weten dat z'n overeenkomst hebben getekend met Goodville Mutual Casualty Company. Goodville Mutual is een grote verzekeraar van vastgoed en ongevallen, en het bedrijf heeft de hulp van DXC ingeroepen om het afhandelen van schadeclaims verder te automatiseren en het digitale klantencontact te verbeteren. De diensten zullen worden uitgevoerd door de afdeling DXC Assure Claims, een specialist voor het automatiseren en stroomlijnen van verzekeringsactiviteiten.

DXC Technology staat te boek als ’s werelds grootste zelfstandige, end-to-end IT services company. Het bedrijf telt momenteel 150.000 werknemers die wereldwijd (70+ landen) 6.000 klanten van IT ondersteuning voorzien. Deze IT ondersteuning kan variëren van systeemanalyse en ontwikkeling van ‘apps’, tot computerbeveiliging, advies bij systeemintegratie, en het verbeteren van communicatie tussen de front & back office. Kort samengevat ka

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

G4S treft regeling met Serious Fraud Office

Het Britse G4S (Londen: GFS) laat weten dat het bedrijf een schikking heeft getroffen met het Britse Ministerie van Jusitie betreffende frauduleuze activiteiten van dochteronderneming G4S Care and Justice Services (G4SCJ). G4SCJ wordt er van beschuldigd dat ze er in 2011 en 2012 een ietwat creatieve boekhouding op na hebben gehouden, en liggen sindsdien in de clinch met de Britse Serious Fraud Office (SFO).

Maar G4S heeft de afgelopen jaren nauw samengewerkt met de Britse overheid aan een onderzoek, en het bedrijf heeft laten zien dat de interne structuur van G4SCJ in positieve zin is verbeterd. Voor een bedrag van GBP 45 miljoen en een aantal vooralsnog onbekende toezeggingen van G4S heeft de SFO z'n onderzoek gestaakt.

G4S is ’s werelds grootste beveiligingsorganisatie. Het bedrijf levert wereldwijd een enorme variëteit aan diensten op het gebied van beveiliging/veiligheid waaronder mobiele bewaking, onderzoeksdiensten, surveillanceapparatuur, software, consultancy, crisis- management, geldtransportbeveiliging en 24h alarmdiensten. G4S wordt momenteel op de beurs van Londen voor GBP 1,30 per aandeel verhandeld.

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Buffett schenkt wederom aandelen aan het goede doel

Warren Buffett, CEO van het Noord-Amerikaanse Berkshire Hathaway (NYSE: BRK) heeft ook dit jaar weer een groot deel van zijn vermogen aan goede doelen geschonken. Zoals ieder jaar sinds 2006, en conform belofte, werd een deel van zijn persoonlijke voorraad BRK/A aandelen geconverteerd naar BRK/B aandelen en verdeeld onder de gebuikelijke 5 filantropische instellingen: Bill and Melinda Gates Foundation, Susan Thompson Buffett Foundation, the Sherwood Foundation, Howard G. Buffett Foundation en NoVo Foundation.

De schenking betrof ditmaal 15.971.345 BRK/B aandelen met een waarde van om en nabij USD 3 miljard. Buffett heeft inmiddels 45% van zijn aandelen aan bovengenoemde stichtingen geschonken. De totale som van al die liefdadigheid ligt rond de USD 37 miljard!

Berkshire Hathaway is een conglomeraat van 90 geprivatiseerde bedrijven actief in uiteenlopende sectoren als verzekeringen, spoorwegen, luchtvaart, energie, chemie, banken, voedingswaren, en vele anderen. De B-aandelen van het bedrijf worden momenteel voor USD 181,29 per stuk verhandeld.

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

ISS kondigt managementverandering aan

Het Deense ISS A/S (Kopenhagen: ISS) laat weten dat Jacob Götzsche, CEO Europa, per direct afscheid neemt bij ISS. Götzsche heeft 21 jaar bij ISS gewerkt, en was sinds 2019 verantwoordelijk voor de regio's Continentaal- en Noord-Europa. Zijn taak als CEO Europa wordt voorlopig overgenomen door de CFO Pierre-François Riolacci. Riolacci zal zijn taken als CFO blijven vervullen, en wordt hierin bijgestaan door Deputy CFO Kaspar Fangel. Fangel is momenteel Head of Group Finance en werkt sinds 2009 bij ISS in allerhande leidinggevende financiële posities.

ISS A/S is één van ’s werelds grootste facilitaire dienstverleners. Het bedrijf begon als leverancier van beveiligingsdiensten, maar is inmiddels het grootste schoonmaakbedrijf ter wereld. Daarnaast is ISS actief op het vlak van facility management, property services (onderhoud van gebouwen), catering services, en support services (medewerkers voor receptie, call centers, postkamer, koeriersdiensten, etc). De clientèle bestaat uit vrijw

  Lees verder