Blog RSS Feed

Maurice Essers | Vermogensbeheerder

Slecht weer treft verkopen Energizer

Gisteren maakte Energizer Holdings Inc. haar derde kwartaalcijfers bekend. Net als Oshkosh heeft ook Energizer een gebroken boekjaar. Ondanks een hogere winst, viel de omzet afgelopen kwartaal lager uit. Deze daling heeft te maken met promoties van concurrenten en de slechte zomer, waardoor minder producten zoals zonnebrandcrème werd verkocht.
De omzet viel met 1,1% terug naar 1,11 miljard ten opzichte van het derde kwartaal 2012. De winst daarentegen steeg dit kwartaal van $ 70,2 miljoen naar $ 87,2 miljoen in vergelijking tot dezelfde periode het jaar ervoor. De winst per aandeel bedroeg afgelopen kwartaal $1,57.
energizer
Hiermee ligt Energizer goed op schema. Het geplande herstructureringsprogramma met een kostenbesparing van $50-$60 miljoen zal uitkomen op meer dan $80 miljoen voor dit jaar (Energizer laadt zijn batterij opnieuw op). Daarmee zal ook ondanks de lagere omzet de verwachte winst per aandeel voor dit jaar conform verwachting uitkomen tussen $6,75 en $7,00. Het aandeel van Energizer is dit jaar met ruim 25% gestegen van $ 80 naar $ 101,80.

  Lees verder
Maurice Essers | Vermogensbeheerder

Oshkosh stijgt 10% na kwartaalcijfers

Oshkosh, de marktleider op het gebied van gespecialiseerde voertuigen voor uiteenlopende segmenten maakte gisteren haar kwartaalcijfers bekend. De omzet steeg afgelopen kwartaal met 2,1% naar € 2,2 miljard ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor. De winst per aandeel is maar liefst bijna verdubbeld $1,67 versus $ 0,84 ten opzichte van vorig jaar. Deze stijging is vooral te danken aan de divisie Access equipement en defense. Met name een toenemende vraag vanuit Noord Amerika zorgt voor een sterke groei.
oshkosh1

  Lees verder
Maurice Essers | Vermogensbeheerder

Orderboek Gea Group stijgt naar recordniveau

Begin juli hield Gea Group een bijeenkomst voor aandeelhouders (Sterke prestatie april en mei Gea Group AG). Het technisch consortium dat zich richt op de ontwikkeling en fabricage van machines bestemd voor een enorme hoeveelheid uiteenlopende productieprocessen maakte zojuist haar tweede kwartaalcijfers bekend. De winst na belasting steeg met 3,8 % naar € 75,4 miljoen ten opzichte van het tweede kwartaal 2012. De omzet is gestegen met 3,6% naar € 1,44 miljard in vergelijk tot dezelfde periode het jaar ervoor.
gea1

  Lees verder
Maurice Essers | Vermogensbeheerder

Stanley Black and Decker timmert aan de weg

Stanley Black and Decker kwam presenteerde afgelopen vrijdag haar tweede kwartaalcijfers. Black and Decker is één van de bekendste merken op gebied van elektrisch gereedschap en tuingereedschap. Ondanks de zware tijden bij de doe het zelf ketens lijkt het Black and Decker toch voor de wind te gaan. De omzet steeg het tweede kwartaal van 2013 met 12% naar $2,9 miljard ten opzichte van het tweede kwartaal 2012. Omzetstijging werd behaald door een organische groei van 5% en 7% aan acquisities.
bandd

  Lees verder
Maurice Essers | Vermogensbeheerder

Sterke cashflow Owens Illinois

Gisteren maakte Owens Illinois Inc haar tweede kwartaalcijfers bekend. De omzet steeg ten opzichte van het tweede kwartaal 2012 met 1% naar $1,78 miljard. Het volume viel daarentegen terug met 1%. Deze daling hangt samen met een lagere bierconsumptie vanwege slechte weersomstandigheden in Europa en Noord Amerika, maar ook vanwege economische teruggang in Zuid Amerika. Voor een groot gedeelte werd deze daling opgevangen door een hoge stijging van de groei in Zuidoost Azië en de wereldwijde groei in wijnconsumptie. De winst dit kwartaal is met $ 267 miljoen nagenoeg gelijk aan vorig jaar.
Owens Illinois heeft nog steeds een vrije cashflow van $ 300 miljoen. Afgelopen kwartaal kocht O-I dan ook voor $ 10 miljoen aan aandelen terug. De winst per aandeel zal volgens verwachting dit jaar uitkomen tussen $2,65 en $2,85.
oiq21
Verwacht wordt dat Owens Illinois zal profiteren van de herstructureringen in Noord Amerika en Zuidoost Azië. Toch blijven de omstandigheden in Europa moeilijk, vanwege een zwakke economische situatie. Dit heeft dan ook invloed op de prestaties van Owens Illinois, aangezien Europa 40% van de omzet betreft.
Gisteren sloot de koers van Owens Illinois op een koers van $28,80 per aandeel.

  Lees verder