Blog RSS Feed

Peter Havik | Beleggingsanalist

Solvay opent productielocatie in Vietnam

Het Belgische Solvay SA (Brussel: SOLB) laat weten dat het bedrijf de nieuwe locatie in de Long An provincie van Vietnam in bedrijf heeft genomen. In deze fabriek wordt waterstofperoxide verwerkt en verpakt voor levering aan de textielindustrie en andere klanten. De locatie is de eerste fabriek van Solvay binnen Vietnam en is ontworpen voor een maximale verwerkingscapaciteit van 24.000 ton waterstofperoxide per jaar.

Solvay is een marktleidend fabrikant van allerhande advanced materials en specialty chemicals die onlosmakelijk verbonden zijn aan talloze industrieën zoals de autosector, luchtvaart, landbouw, gezondheidszorg, energiesector, voedselindustrie, mijnbouw, elektronica, bouwsector, etc. Het bedrijf is groot geworden dankzij het baanbrekende Solvayproces, een zeer efficiënte en lucratieve methode om natriumcarbonaat (soda)

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Rexel lost lening vroegtijdig af

Het Franse Rexel SA (Parijs: RXL) laat weten dat ze verstrekt krediet ter waarde van EUR 550 miljoen hebben afgelost. Deze kredietverstrekking was onderdeel van een zogeheten credit line van EUR 850 miljoen waar Rexel over kan beschikken. Rexel had eind maart aanspraak gemaakt op de EUR 550 miljoen als financiële voorzorg naar aanleiding van de coronacrisis. Het bedrijf geeft aan de maatregelen die ze hadden getroffen (salarisverlaging, minder investeringen, etc.) dusdanig veel geld hebben opgeleverd dat de lening niet nodig is. En dat geeft in ieder geval vertrouwen in het huidige management. En het bespaart een hoop rentebetalingen. 

Rexel noteerde over het 1e kwartaal van boekjaar 2020 een omzet van EUR 3,22 miljard. Het jaar begon sterk, maar als gevol

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

FLSmidth tekent onderhoudscontract met Dangote Cement

Het Deense FLSmidth & Co. (Kopenhagen: FLS) laat weten dat het bedrijf een 6-jarig onderhoudscontract heeft getekend met het Afrikaanse Dangote Cement om zogeheten hot kiln alignment  te leveren aan 16 Dangote kilns verspreid over Africa (Ethiopia, Tanzania, Zambia, Congo, South Africa, and Nigeria). Een kiln is een grote geisoleerde ruimte die tot hoge temperaturen kan worden verhit. Kiln's worden veel gebruikt voor het drogen en uitharden van aardewerk voor de productie van tegels, bakstenen, potten, etc. Maar zijn ook rotary kilns (draaiende ovens) die gebruikt worden bij de productie van cement. Deze draaiende ovens moeten af en toe worden gebalanceerd (zoals autobanden), en dit kan het beste tijdens gebruik worden gedaan. En dan zijn ze warm. Dus spreken we van hot kiln alignment.

FLSmidth is een marktleidend leverancier van apparatuur, reserveonderdelen en complete verwerkingsinstallaties gericht op de winning van kolen, goud, ijzererts en koper, alsmede de fabricage van cement en kunstmest. Het bedrijf bestaat voor het overgrote deel uit ingenieurs die de vereiste apparatuur ontwerpen, plannen, installeren en onderhouden, waarbij de werkelijke fabricage wordt uitbesteed aan een wereldwijd netwerk van subcontractors (onderaannemers). Dit bespaart het bedrijf een hoop dure investeringen, zoals de bouw van grote fabrieksruimten en de aanschaf/opslag van materiaal. Het laat zich raden dat genoemde apparatuur wel van een FLSmidth logo wordt voorzien. FLSmidth wordt momenteel op de beurs van Kopenhagen voor DKK 220,40 per aandeel verhandeld.

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Atos voorziet DKRZ van nieuwe supercomputer

Het Franse Atos SE (Paris: ATO) laat weten dat het bedrijf het Duitse centrum voor klimaatonderzoek (DKRZ) voor de komende 5 jaar zal voorzien van een BullSequana XH2000 supercomputer voor verbeterd en versneld climate research. Atos heeft veel ervaring met het leveren van IT systemen voor klimaatonderzoek. De activiteiten van het European Center For Medium Range Weather Forecasts en Meteo France worden eveneens ondersteund door BullSequana computers. Het contract met DKRZ levert Atos EUR 32 miljoen op.

Atos SE, voorheen AtosOrigin, is de grootste dienstverlener in Europa op het gebied van IT consultancy, IT systeembeheer, outsourcing en het verwerken van online/offline betalingstransacties. Met het implementeren en optimaliseren van het informatiebeheer binnen uiteenlopende sectoren als gezondhe

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

ISS introduceert Pure Space servicepakket

Het Deense ISS A/S (Kopenhagen: ISS) introduceerde onlangs hun nieuwe Pure Space servicepakket om in te spelen op een kantooromgeving in coronatijd. Nu steeds meer bedrijven de deuren weer langzaam openen leeft bij werkgevers en werknemers de vraag hoe veilig/schoon hun werkomgeving is. Het laat zich raden dat deze zorgen voor 's werelds grootste schoonmaakbedrijf een potentiële goudmijn kunnen zijn.

De feitelijke samenstelling van het Pure Space servicepakket is nog een beetje onduidelijk, maar in grote lijnen komt het erop neer dan ISS binnen een kantoor of bedrijfspand nauwkeurig onderzoekt welke oppervlakten (deuren, ramen, wc pot, meubilair, etc.) het meest worden aangeraakt/gebruikt. Deze worden dan met extra aandacht gereinigd en vervolgens mbv. ATP technologie gecontroleert of ze ook werkelijk virusvrij zijn. Omdat ISS wereldwijd actief is kunnen ze een werkgever garanderen dat alle kantoren binnen het bedrijf me

  Lees verder