Blog RSS Feed

Peter Havik | Beleggingsanalist

Avnet wordt onderscheiden met SDCE Top 100 notering

Het Noord-Amerikaanse Avnet (NYSE: AVT) werd onlangs in het zonnetje gezet door het tijdschrift Supply & Demand Chain Executive met een plaats in hun jaarlijkse Top 100. Volgens de toonaangevende publicatie is Avnet één van de voorlopers binnen het distributiesegment. Het bedrijf maakt veel gebruik van allerhande intelligente automatisering zoals robotic process automation (RPA), kunstmatige intelligentie (AI), en conversational bots (software dat automatische communicatie verschaft binnen diverse digitale media). Al deze high tech resulteert in een buitengewoon efficiënt ordersysteem, nauwkeurige data, en een verbeterde manier om bestellingen te voorspellen. Dit komt de winstgevendheid van de clièntele uiteraard ten goede. En als gevolg stijgt de klanttevredenheid. Al met al een onderscheiding waard.

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Arkema en Carbon3D breiden samenwerking uit

De Franse chemiegigant Arkema (Parijs: AKE) laat weten dat de samenwerking tussen de digitale producent Carbon® (3D print fabricage) en Arkema's Sartomer divisie verder wordt uitgebreid. De high tech harsen van Sartomer worden o.a. verwerkt in de schermen van smartphones, tablets, en televisies, maar zijn ook een essentieel product voor de innovatieve productiemethodes van Carbon. In tegenstelling tot traditionele 3D print technologie, wat eigenlijk niets anders is dan het laag op laag herhalen/opstapelen van 2D printjes, heeft Carbon mbv. Digital Light Synthesis en hun innovatieve CLIP systeem een methode ontwikkeld die fabricage dmv. printen met een factor 100 heeft versneld. Het systeem is zo veelbelovend dat Arkema een additionele USD 20 miljoen in Carbon heeft gestoken. Dankzij het groeiende assortiment Sartomer harsen zal Carbon in de toekomst een bijna oneindige hoeveelheid (complexe) onderdelen en producten kunnen 'printen'.

Arkema SA is een voormalige divisie van de oliegigant Total SA, die in 2006 als zelfstandig bedrijf in de markt werd gezet. Het bedrijf heeft zich in de afgelopen tien jaar ontwikkeld tot een grote speler binnen het specialty chemicals segment, en is z

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Wederom groot windenergiecontract voor Prysmian

s Werelds grootste kabelfabrikant voor de energiesector en telecombedrijven, de Italiaanse Prysmian Group (Milaan: PRY), heeft z'n marktleidende positie in de windenergie verder verstevigd. Het bedrijf laat weten dat het een contract heeft getekend met de Nederlands - Duitse joint venture TenneT om hun Dolwin5 windmolenpark met het vaste land te verbinden. Het Dolwin5 project ligt zo'n 100km uit de kust in de Duitse Noordzee, en Prysmian zal zowel de benodigde 100km High Voltage Direct Current (HVDC) onderzeekabels leveren als de HVDC landkabels om de 30km richting het Emden/Ost converter station te overbruggen. Het contract zal Prysmian om en nabij de EUR 140 miljoen opleveren.
Prysmian is een bedrijf dat zich specialiseert in de productie en distributie van kabels, besturingssystemen en allerhande accessoires voor energieleveranciers en de telecommunicatieindustrie. Mede dankzij de aankoop van het Nederlandse Draka NV (2010) en het Amerikaanse General Cable (201

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

SKF koopt cleantech startup

Het Zweedse AB SKF (Stockholm: SKFB) laat weten dat het bedrijf RecondOil Sweden AB heeft aangekocht. RecondOil is een cleantech startup die een milieuvriendelijk filtratiesysteem heeft ontwikkelt voor het reinigen/verversen van smeermiddelen (olie) en zogeheten slop oil. Slop oil is een afvalproduct van ruwe olie dat water en ongewenst vuil bevat, en wordt gezien als een hinderlijk probleem dat oliemaatschappijen het liefst ergens ongezien lozen. RecondOil noteerde in 2017 een omzet van SEK 10 miljoen, en is een mooie aanvulling op SKF's productie van smeermiddelen.

AB SKF is één van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van industriële lagers, afsluitingen, actuators, en smeermiddelen. Min of meer alles om machines en voertuigen zo soepel mogelijk te laten draaien. Naast de feitelijke hardware levert SKF ook de bijbehorende dienstverlening zoals training, onderhoud, technische ondersteuning, en consultancy. Het bedrijf werd in 1907 te Göteborg opgestart en noteerde over

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Atos tekent contract met Damart

Het Franse Atos SE (Paris: ATO) heeft een 6-jarige samenwerking getekend met de internationale mode- en home shopping keten Damart. Damart wil z'n gehele infrastructuur in de cloud plaatsen, en zal daarbij gebruik maken van Google Cloud Platform (GCP) en Atos’ Digital Private Cloud platform. De infrastructuur van Damart is momenteel ondergebracht op lokale Damart servers en Atos datacenters. Atos zal de hele 'verhuizing' en cloudimplementatie uitvoeren.

In ander nieuws werd Atos door het Deense Ørsted gekozen om TETRA (Terrestrial Trunked radio) ondersteunde communicatie oplossingen te implementeren in 2 Ørsted windmolenparken voor de kust van Taiwan. Deze samenwerking zal zich uitbreiden naar nieuwe parken binnen de APAC regio.

Atos SE, voorheen AtosOrigin, is de grootste dienstverlener in Europa op het gebied van IT consultancy, IT systeembeheer, outsourcing en het verwerken van online/offline betalingstransacties. Met het implementeren en optimalis

  Lees verder