Blog RSS Feed

Peter Havik | Beleggingsanalist

Triumph rond overname GE divisie af

De Noord-Amerikaanse Triumph Group (NYSE: TGI) liet vandaag weten dat de eerder aangekondigde overname van de hydraulic actuation divisie van GE Aviation is voltooid. Met een kleine 500 werknemers is deze divisie een baanbrekend leverancier van hydraulische systemen (actuators) voor de productie van vliegtuigen. Het bedrijf werkt nauw samen met Boeing en Airbus en levert systemen voor het aansturen van o.a. landingsgestellen, neuswiel, en besturingsvlakken (ailerons, flaps, staartroer). De activiteiten van de GE divisie zullen worden ondergebracht binnen Triumph Actuation Systems-Yakima en Triumph Actuation Systems- UK & IOM en zullen naar verwachting USD 180 miljoen per jaar aan de totale omzet toevoegen. Voor de GE divisie moet Triumph USD 70 miljoen neertellen.

  Lees verder
Maurice Essers | Vermogensbeheerder

Lanxess start nieuwe kunststoffenfabriek op

Bij chemiebedrijf Lanxess zijn het roerige tijden. Arbeidsconflicten, een nieuwe CEO en ontslagen hebben afgelopen maanden veelal het nieuws bereikt.
Afgelopen week liet het bedrijf nog weten om een nieuwe productielijn op te starten in Dormagen. Vandaag werd bekend gemaakt dat Lanxess een nieuwe kunststoffenfabriek gaat opstarten in Lillo, België.
De fabriek kost € 75 miljoen en heeft een jaarcapaciteit van 90.000 ton. De fabriek zal caprolactam gaan produceren, een grondstof voor plastic. De stof gaat voornamelijk naar de auto-industrie, die lichtere materialen vraagt uit milieu-overwegingen. Auto’s moeten almaar lichter worden. Staal en ijzer wordt vervangen door met glasvezel versterkte plastics. Het gaat onder meer om onderdelen zoals de behuizing van buitenspiegels of hittebestendige onderdelen onder de motorkap.

  Lees verder
Maurice Essers | Vermogensbeheerder

Atos haalt € 575 miljoen met beursgang Worldline op

Afgelopen vrijdag bracht Atos haar dochteronderneming Worldline naar de beurs. Atos zal een belang van 70% aanhouden. De beursgang van Worldline viel een klein beetje tegen.
Atos S.A., voorheen AtosOrigin, is de grootste dienstverlener in Europa op het gebied van IT consultancy, IT systeembeheer, outsourcing en het verwerken van online/offline betalingstransacties.
Worldline verzorgt elektronische betalingen en heeft onder meer McDonald’s en BNP Paribas als klanten.
Worldline ging voor €16,40 per aandeel naar de beurs. Daar waar Atos met de beursgang op een opbrengst van circa € 610 miljoen rekende, werd er slechts € 575 miljoen opgehaald.

  Lees verder
Maurice Essers | Vermogensbeheerder

Faurecia is supplier of the year

Tijdens de Automotive Interiors Expo 2014 Awards in Stuttgart heeft Faurecia de prijs voor ‘Supplier of the Year’ in de wacht gesleept. De Automotive Interios Expo is de meest spraakmakende expositiebeurs voor automotive interieur. De Expo award maakt deel uit van de vakbeurs waar concepten, materialen, afwerkingen, textiel en onderdelen voor de passagiersruimte van wagens voorgesteld worden. Een jury van 12 gerenommeerde autojournalisten uit de hele wereld selecteerde de winnaars in zeven categorieën. Het is een van de meest prestigieuze prijzen binnen deze sector. Faurecia SA, dochtermaatschappij van de Franse autogroep PSA (Peugeot & Citroën) richt zich op de ontwikkeling en productie van auto-onderdelen. Het bedrijf heeft een uitstekend jaar achter de rug. Uiteraard is Faurecia ontzettend trots met het winnen van deze award.

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Harman verhoogt dividend

Het Noord-Amerikaanse Harman Industries (NYSE: HAR) heeft besloten om z’n 3 maandelijks uitbetaalde dividend met 10% te verhogen. Met ingang van het nieuwe fiscale jaar (bij Harman vanaf 1/7) zullen aandeelhouders een jaarlijks dividend van USD 1,32 per aandeel ontvangen.

  Lees verder