Blog RSS Feed

Peter Havik | Beleggingsanalist

Goodyear publiceert cijfers voor 1e kwartaal

Bandengigant Goodyear Tire (Nasdaq: GT) publiceerde onlangs de resultaten voor het 1e kwartaal van FY19. Met USD 3,6 miljard lagen de verdiensten 6% lager dan Q1 FY18, en ook de operationele inkomsten moesten met USD 190 miljoen inleveren ten opzichte van een jaar geleden (USD 281 miljoen). Er werden wereldwijd 38 miljoen banden verkocht, een daling van 3% YoY mede door een dalende productie in China en India en een tegenvallende vraag vanuit de VS. De aangepaste netto inkomsten noteerden uiteindelijk USD 45 miljoen (USD 0,19 winst per aandeel) in vergelijk met USD 122 miljoen in Q1 FY18.

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Investor AB zet stijgende lijn voort

Het Zweedse Investor Aktiebolag (Stockholm: INVE-A, INVE-B) loopt op volle toeren. Het management laat weten dat de net asset value (NAV) van het bedrijf per 31/3 een indrukwekkende SEK 407 miljard bedroeg, en dat was een stijging van SEK 35 miljard (9%) gedurende het 1e kwartaal. Een jaar geleden bedroeg de NAV SEK 372 miljard. Als we de huidige NAV verrekenen met de uitstaande aandelen dan bedraagt die SEK 532,- per aandeel. Afgezet tegen de huidige koers van SEK 440,- is er momenteel een onderwaardering van 17%. Investor's belang in EQT AB werd verder uitgebreid van 19% naar 23%.

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Atos compenseert 100% van z'n CO2 uitstoot

Het Franse Atos SE (Paris: ATO) laat weten dat de wereldwijde CO2 uitstoot van het bedrijf (data centers, kantoren, bedrijfsvluchten) nu voor 100% wordt gecompenseerd door de diverse windmolenparken die het bedrijf sinds 2010 heeft aangelegd in drie Indiase deelstaten (Karnataka, Gujarat en Maharashtra). Met een gezamenlijke productie van 110 megawatt leveren ze stroom aan 40.000 huishoudens in genoemde regio's, alsmede een belangrijke bijdrage aan het ontwikkelen van de lokale economie, scholing, en gezondheidszorg. Voor klanten van Atos datacenters betekent dit dat ze '0' CO2 emissie mogen opvoeren.

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

G4S waakt over grootste goudklompen ooit

De grootste goudklompen ooit gevonden zijn weer terug van hun world tour, en veilig opgeborgen in de kluis van G4Si in Australië.G4Si is de International Logistics afdeling van het Britse G4S (Londen: GFS), die belast was met het transport van de klompen gedurende een reis van Perth naar Melbourne, London, Toronto, Ottowa, Tucson en Florida. G4Si is al vele decennia de geprefereerde keuze van overheden, musea, banken, en mijbouwbedrijven om hun kostbaarheden te vervoeren. De twee goudklompen in kwestie werden eind vorig jaar gevonden door mijnbouwbedrijf RNC Minerals in hun Beta Hunt gold mine in Australië. De grootste van de twee weegt meer dan 95kg, en de gezamenlijke waarde van de klompen ligt rond de EUR 5 miljoen. 

G4S is ’s werelds grootste beveiligingsorga

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

TImken Company koopt Diamond Chain

De Noord-Amerikaanse lagerspecialist Timken Company (NYSE: TKR) laat weten dat de aankoop van The Diamond Chain Company met succes is afgerond. Diamond Chain is een fabrikant van industriele aandrijfkettingen (roller chains) gericht op diverse afzetmarkten waaronder voedsel- en drankindustrie, landbouw, bouwsector, en allerhande industriele distributie. Het bedrijf was onderdeel van Amsted Industries en noteerde over FY19 (t/m 31/3) een omzet van USD 60 miljoen. Timken laat zich niet uit over de hoogte van het aankoopbedrag, maar zegt de aankoop te kunnen financieren met contanten en de hulp van een bestaande kredietovereenkomst.

Diamond Chain kettingen staan in de VS bekende als hoogwaardige kwaliteitsproducten, en het bedrijf zal naadloos aansluiten op de kettingen van Timken's dochterbedrijf Drives. Het is in die zin een bolt-on acquisitie die direct bij zal dragen aan de omzet van FY19. Met de aankoop van Diamond Chain zullen de activiteiten binnen Timken's transmission product line 33% van de totale omzet bedragen. Dit ligt nu rond een kwart.

  Lees verder