Blog RSS Feed

Peter Havik | Beleggingsanalist

Continental AG trekt verwachtingen FY20 in

Het Duitse Continental AG (Frankfurt: CON) laat weten dat het bedrijf de eerder afgegeven verwachtingen voor FY2020 (jaarverslag FY19) voorlopig intrekt. De omzetverwachtingen voor de Automotive Group lagen tussen de EUR 25,5 miljard - EUR 26,5 miljard. Voor de Rubber Group lagen de verwachtingen tussen de EUR 17 miljard - EUR 18 miljard. Dus dat zou in het meest gunstige geval resulteren in een omzet van EUR 44,5 miljard met een gemiddelde marge van 6,5%. Over FY19 noteerde het bedrijf een omzet van EUR 44,5 miljard met een aangepaste EBIT marge van 7,4%. De vrijkasstroom noteerde EUR 1,3 miljard.

Maar goed, dat zal ongetwijfeld anders gaan lopen. Als gevolg van The Great Infection (COVID-19) heeft Continental wereldwijd al meer dan 40% van z'n productielocaties moeten sluiten, en het verloop en de (economische) gevolgen van de huidige pandemie zijn niet te voorspellen. 

Voor het 1e kwartaal van FY20 verwacht het bedrijf een omzet van EUR 9,4 - EUR 9,8 miljard. De EBIT marges voor de Automotive Group zullen rond de 0% liggen. De Rubber Group zal naar verwachting EBIT marges van 7% noteren.

Continental is bij het grote publiek vooral bekend als één van ’s werelds grootste fabrikanten van banden voor auto’s, vrachtwagens, bussen, (motor)fietsen, etc. Naast de eigen merknaam wordt al dit rubber ook verkocht onder merknamen als UNIROYAL, Dunlop, General Tire, en Barum. Maar in tegenstelling tot concurrenten als Michelin is Continenta

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

FLSmidth koopt Mill-Ore Industries Inc.

Het Deense FLSmidth & Co. (Kopenhagen: FLS) laat weten dat het bedrijf het Canadese Mill-Ore Industries heeft aangekocht. De investering is een belangrijke stap in het verbeteren van de dienstverlening aan klanten in Oost-Canada. Deze regio is een belangrijk mijnbouwcentrum waar naast Engels ook veel Frans wordt gesproken. Mill-Ore was een belangrijk leverancier en onderhoudscentrum voor KREBS pompen, met veel franstalige mijnbouw klanten. Deze dienstverlening wordt nu voortgezet onder de naam FLSmidth Service Center, Eastern Canada.

FLSmidth is een marktleidend leverancier van apparatuur, reserveonderdelen en complete verwerkingsinstallaties gericht op de winning van kolen, goud, ijzererts en koper, alsmede de fabricage van cement en kunstmest. Het bedrijf bestaat voor het overgrote deel uit ingenieurs die de vereiste apparatuur ontwerpen, plannen, installeren en onderhouden, waarbij de werkelijke fabricage wordt uitbesteed aan een wereldwijd netwerk van subcontractors (onderaannemers). Dit bespaart het bedrijf een hoop dure investeringen, zoals de bouw van grote fabrieksruimten en de aanschaf/opslag van materiaal. Het laat zich raden dat genoemde apparatuur wel van een FLSmidth logo wordt voorzien. FLSmidth wordt momenteel op de beurs van Kopenhagen voor DKK 156,85 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Solvay en Boeing druk in de weer met composieten

Het Belgische Solvay SA (Brussel: SOLB) en de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing (BA) zijn druk bezig om de fabricage van composietonderdelen voor vliegtuigen te versnellen en goedkoper te maken. De CYCOM® EP2750 composieten die eerder dit jaar werden geïntroduceerd zijn verkozen tot 1 van de 3 finalisten voor de JEC World Innovation Awards for Aerospace. Dankzij speciale harsen voorzien van carbonvezels wordt het bakken van composietonderdelen met een factor 10 - 20 versneld. Daarnaast wordt bij het fabricageproces gebruikt gemaakt van het high tech double diaphragm forming (DDF) waardoor de constructietijd van de onderdelen wordt teruggebracht van 8,5 uur naar 30 minuten. Hierdoor worden composietonderdelen goedkoper en toegankelijker, en dat komt de luchtvaartsector ten goede.

Solvay is een marktleidend fabrikant van allerhande advanced materials en specialty chemicals die onlosmakelijk verbonden zijn aan ta

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Huntsman Corp. koopt CVC Thermoset Specialties

Chemiegigant Huntsman Corp. (NYSE: HUN) laat weten dat het bedrijf een overeenkomst heeft getekend voor de aanschaf van CVC Thermoset Specialties. CVC is een Noord-Amerikaans fabrikant van specialty chemicals voor de productie van composieten, harsen, coatings, en lijmen. Het bedrijf is onderdeel van Emerald Performance Materials LLC. Huntsman betaalt USD 300 miljoen voor CVC. Dit zal in het geheel worden gefinancierd met contanten uit het spaarpotje. De transactie zal naar verwachting eind 2020 worden afgerond.

CVC zal worden ondergebracht in de Huntsman divisie Advanced Materials. De versterkers en uitharders die CVC levert zullen worden gebruikt om Huntsman's marktleidende epoxy-producten sterker en duurzamer te maken.

De Huntsman Corporation werd in 2004 aan de de beurs van New York genoteerd, maar het bedrijf is in verschillende samenstellingen al sinds 1970 actief. Wat meer dan 40 jaar geleden begon als de Huntsman Container Corporation en de productie van de bekende Big Mac “clamshell” verpakkingsdoosjes, is inmiddels verworden tot een marktleidend fabrikant van zogeheten specialty chemicals. n tegenstelling tot vroeger levert het bedrijf dus geen afgewerkte, gebruiksklare producten meer af, maar is de focus gericht op de zeer lucratieve ontwikkeling en product

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

G4S publiceert eindejaarscijfers voor FY19

Het Britse G4S (Londen: GFS) publiceerde onlangs de cijfers voor boekjaar 2019 (t/m 31/12). De omzet noteerde met GBP 7,67 miljard een kleine +5% hoger dan FY18. De EBITDA lag met GBP 501 miljoen op gelijke hoogte met FY18, en dat geldt ook voor de netto inkomsten (GBP 263 miljoen) en de winst per aandeel (GBP 0,17). Maar de vrijekasstroom deed goede zaken en steeg YoY met +9% naar GBP 633 miljoen.

Eind februari werd een grote stap afgerond in de reorganisatie van het bedrijf. Voor een vergoeding van GBP 727 miljoen (waarvan GBP 670 miljoen in contanten) werd een groot deel van de cash solutions divisie verkocht aan de Amerikaanse Brinks Company. Het betreft hier het traditionele beveiligde transport van geld en andere waardevolle zaken in de bekende bepantserde wagens. Deze 'schoonmaak' stelt G4S in staat om meer te focussen op winstgevende betalingsdienstverlening voor het MKB (retail cash solutions) zoals CASH360 en G4SPay.

G4S is ’s werelds grootste beveiligingsorganisatie. Het bedrijf levert wereldwijd een enorme variëteit aan diensten op het gebied van beveiliging/veiligheid waaronder mobiele bewaking, onderzoeksdiensten, su

  Lees verder