Blog RSS Feed

Peter Havik | Beleggingsanalist

Atos waakt over veiligheid Tokyo 2020

Het Franse Atos SE (Paris: ATO) is al sinds 1992 de officiële IT leverancier/beheerder van de Olympische Spelen, en ook in Tokyo 2020 zullen ze er zorg voor dragen dat alle servers en computers vlekkeloos functioneren. In Tokyo wordt voor het eerst Advanced Access Control System (AACS) aan het aanbod toegevoegd. Met de hulp van Panasonic software en het facial recognition system van NEC,zal Atos erop toezien dat enkel de bevoegde 300.000 atleten, coaches, staff, en vrijwilligers toegang krijgen tot de afgebakende locaties. Er worden pasjes met IC chips aan bevoegden verstrekt, en mbv. NEC's technologie zullen camera's bepaalde gezichtskenmerken die op de pasjes zijn vastgelegd confirmeren. 

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Exor blijft aandelen opkopen

Het Italiaanse Exor NV (Milaan: EXO) laat weten dat het de afgelopen week wederom +80.000 eigen aandelen heeft opgekocht voor een bedrag van EUR 4,6 miljoen. De aankopen worden gedaan in het kader van een share repurchase program dat vorig jaar november werd aangekondigd. Tot nu toe zijn er iets meer dan 3 miljoen aandelen aangekocht voor een bedrag van EUR 161 miljoen. Het bedrijf heeft nu 8,5 miljoen aandelen in z'n bezit (3,5% van de totale hoeveelheid verstrekte aandelen). Uiteindelijk zal er voor een kleine EUR 300 miljoen worden aangekocht. Het share repurchase program loopt tot november 2019.

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Mini-Tender bod op aandelen DXC Technology

Het Noord-Amerikaanse DXC Technology (NYSE: DXC) waarschuwt aandeelhouders voor een mogelijk 'vijandig' mini-tender bod van TRC Capital Corporation. TRC heeft laten weten dat het 2 miljoen aandelen DXC wil kopen voor USD 63,36 contant per aandeel. DXC wordt momenteel voor USD 64,42 verhandeld. DXC laat weten dat het niets met TRC te maken heeft, en dat het de mini-tender niet aanbeveelt. Mini-tenders worden niet erkend door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), en genieten dan ook niet dezelfde garanties en zekerheid waar de SEC de normale aandeelhandel van voorziet. De SEC ziet mini-tenders als een poging van grote beleggers om 'argeloze aandeelhouders, die niet dagelijks de koers controleren, voor een lager bod van hun aandelen te ontdoen'.

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Starbucks Rewards Program krijgt upgrade

Het Starbucks® Rewards™ loyalty program van de gelijknamige Amerikaanse koffieketen Starbucks Corp. (Nasdaq: SBUX) is sinds de introductie in 2009 een groot succes gebleken. In het bezit van een Starbucks Card krijgen deelnemers voor iedere $1,- die ze in een Starbucks winkel uitgeven, 2 sterren op hun kaart bijgeschreven. Vervolgens kunnen de inmiddels 16 miljoen deelnemers hun verzamelde 'sterren' inwisselen voor gratis koffie, thee, broodjes, of extra's als slagroom, stroop, dubbele espresso, etc. Daarnaast hebben ze als loyalty member recht op gratis refills van koffie en thee, een verjaardagsverrassing, en allerhande mogelijkheden om bonus sterren te verdienen. Het aantal deelnemers is de afgelopen 2 jaar met meer dan 25% gestegen, en in die zin is het een succesvolle klantenbinding. Met

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

CommScope presteert conform verwachting in FY18

Het Noord-Amerikaanse CommScope (Nasdaq: COMM) publiceerde vandaag de officiele cijfers voor FY18, en die komen redelijk overeen met eerder afgegeven verwachtingen. Met USD 4,57 miljard lag de omzet gelijk aan vorig jaar, en de aangepaste (non GAAP) netto verdiensten lagen met USD 442 miljoen iets hoger dan FY17 (USD 420 miljoen). De aangepaste EBITDA (non GAAP) noteerde met USD 912 miljoen eveneens licht hoger YoY. De winst per aandeel noteerde met USD 2,27 een kleine 6% hoger YoY.

De effecten van hogere materiaal kosten en een negatieve FX werden gecompenseerd door hogere verkoop en eerder geimplementeerde kostenreducties. Ter voorbereiding van de voorgenomen overname van Arris International werd in het 1e kwartaal FY19 alvast een kleine USD 7 miljard opgehaald. De schuldposities die COMM is aangegaan bestaan uit het verstrekken van zogeheten secured notes (obligaties) met looptijden van 5 - 7 jaar en variërende rentevoeten.

  Lees verder