Blog RSS Feed

Peter Havik | Beleggingsanalist

DXC Technology publiceert cijfers 3e kwartaal

Het Noord-Amerikaanse DXC Technology (NYSE: DXC) publiceerde onlangs de cijfers voor het 3e kwartaal van FY2020 (het boekjaar loopt t/m 31/3). DXC noteerde een kwartaalomzet van USD 5 miljard met een EBIT USD 528 miljoen. De operationele inkomsten lagen rond de USD 328 miljoen met een winst per aandeel van USD 1,25. Alle cijfers waren lager dan een jaar geleden. Daarnaast betreft het hier aangepaste cijfers (non-GAAP) die allerhande interne kostenposten niet meerekenen. Als we dit wel doen dan komen we uit op een netto verdienste van USD 90 miljoen. Dit is overigens aanzienlijk beter dan de USD 1 miljard verliespost van vorig kwartaal. De vrijekasstroom lag rond de USD 400 miljoen.

DXC Technology staat te boek als ’s werelds grootste zelfstandige, end-to-end IT services company. Het bedrijf telt momenteel 150.000 werknemers die wereldwijd (70+ landen) 6.000 klanten van IT ondersteuning voorzien. Deze IT ondersteuning kan variëren van systeemanalyse en ontwikkeling van ‘apps’, tot computerbeveiliging, advies bij systeemintegratie, en het verbeteren van communicatie tussen de front & back office. Kort samengevat kan je zeggen dat DXC bedrijven en overheden een helpende hand reikt om te ‘o

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Continental AG gaat samenwerking aan met Menke Agrar

Het Duitse Continental AG (Frankfurt: CON) laat weten dat het bedrijf gaat samenwerken met agrarisch bedrijf Menke Agrar voor de verkoop van aandrijfsnaren/riemen (drive belts). Menke Agrar is een dochterbedrijf van de Agravis groep, en is één van de grootste aanbieders van onderdelen voor de agrarische sector. Met name binnen Europa is het bedrijf sterk vertegenwoordigd. Continental fabriceert al geruime tijd aandrijfriemen specifiek gericht op de landbouwsector, en dankzij de samenwerking met Menke Agrar verwacht het bedrijf de verkoop van dit product een flinke boost te kunnen geven.

Continental is bij het grote publiek vooral bekend als één van ’s werelds grootste fabrikanten van banden voor auto’s, vrachtwagens, bussen, (motor)fietsen, etc. Naast de eigen merknaam wordt al dit rubber ook verkocht onder merknamen als UNIROYAL, Dunlop, General Tire, en Barum. Maar in tegenstelling tot concurrente

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Rexel SA zet stijgende lijn voort

Het Franse Rexel SA (Parijs: RXL) publiceerde onlangs de cijfers voor het 4e kwartaal van 2019, alsmede de eindejaarscijfers. De kwartaalomzet bedroeg EUR 3,52 miljard, en met EUR 13,7 miljard lag de jaaromzet +3% hoger YoY (year on year). Dit was te danken aan een stijgende omzet in 2 van de 3 regio's (Europa -0,2%, Noord-Amerika +4%, Azië +2%). En ook de feitelijke verdiensten noteerden in FY19 een flinke groei. De EBITDA mocht met EUR 685 miljoen een groei van +5% ten opzichte van FY18 bijschrijven, en de netto inkomsten noteerden met EUR 204 miljoen een stijging van maar liefst +50% YoY. De vrijekasstroom noteerde uiteindelijk EUR 461 miljoen, en met EUR 1,95 miljard daalde de schuldpositie met EUR 70 miljoen YoY. Naar aanleiding van de solide cijfers zal het dividend met 4 cent worden verhoogd naar EUR 0,48 per aandeel.

Vorig jaar rond deze tijd gaf het management voor FY19 een verwachte omzetstijging van 2% - 4% af, alsmede een stijging van

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Huntsman Corp. maakt cijfers FY19 bekend

Chemiegigant Huntsman Corp. (NYSE: HUN) publiceerde gisteren de cijfers voor het boekjaar 2019. FY19 werd afgesloten met een omzet van USD 6,8 miljard, aangevuld met netto inkomsten van USD 598 miljoen en een winst per aandeel van USD 2,44. De EBITDA noteerde USD 846 miljoen met een vrijekasstroom van USD 389 miljoen. Netto contanten uit operationele activiteiten kwamen uit op USD 656 miljoen. Er werden gedurende het jaar 10 miljoen eigen aandelen opgekocht voor een bedrag van USD 208 miljoen.

De Huntsman Corporation werd in 2004 aan de de beurs van New York genoteerd, maar het bedrijf is in verschillende samenstellingen al sinds 1970 actief. Wat meer dan 40 jaar geleden begon als de Huntsman Container Corporation en de productie van de bekende Big Mac “clamshell” verpakkingsdoosjes, is inmi

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Capri Holdings publiceert cijfers 3e kwartaal

Modehuis/luxury group Capri Holdings Ltd. (NYSE: CPRI) publiceerde gisteren de cijfers voor het 3e kwartaal van boekjaar FY20 (t/m 31/3). Met USD 1,57 miljard lag de omzet een kleine 10% hoger dan een jaar geleden. De netto inkomsten bedroegen USD 210 miljoen met een winst per aandeel van USD 1,38. Dat is vrijwel gelijk aan Q3 FY19. Met een omzet van USD 1,2 miljard was het Michael Kors merk goed voor een kleine 80% van de omzet, al lagen de cijfers -5% YoY. Het waren Versace en Jimmy Choo die voor de stijgende lijn moesten zorgen.

Er werden het afgelopen kwartaal 2,7 miljoen eigen aandelen opgekocht voor een bedrag van USD 100 miljoen. Over het gehele boekjaar 2020 verwacht CPRI een omzet te realiseren van USD 5,65 miljard met een winst per aandeel tussen de USD 4,45 - 4,50.

Het op de BVI (British Virgin Islands) geregistreerde Capri Holdings Ltd. is de voortzetting van Michael Kors Holdings (MKH) dat in 2011 aan de NYSE werd genoteerd. Na de aankoop van de Britse schoenenfabrikant Jimmy Choo (2017) en het Italiaanse modehuis Versace (2019) ging Kors op zoek naar een wat meer internationale naam en werd gekozen voor Capri Holdings. Naast de bekende kleding en damestassen van Michael Kors, en de haute couture van Versace biedt Capri Holdings inmiddels een uitgebreid assortiment schoenen, sieraden, make-up, en geurtjes, en mag het bedrijf met recht een global fashion luxury group genoemd worden. CPRI wordt momenteel voor USD 33,30 aan de beurs van New York verhandeld.

Peter Havik

  Lees verder