Blog RSS Feed

Peter Havik | Beleggingsanalist

Atos doet goede zaken in Sochi

Multinational Atos S.A. (Euronext: ATO), voorheen AtosOrigin, is de grootste dienstverlener in Europa op het gebied van IT consultancy, IT systeembeheer, outsourcing en het verwerken van online/offline betalingstransacties. Het bedrijf is eveneens Worldwide IT Partner voor de Olympische Spelen en kan in die hoedanigheid op hoog niveau lobbyen voor nieuwe opdrachten. Zo is er tijdens de afgelopen winterspelen in Sochi een samenwerkingsintentie getekend tussen Atos, de Russische olieproducent Gazprom Neft en SIBUR, één van Ruslands toonaangevende petro-chemiebedrijven. Atos zal een financieel belang nemen in de IT joint venture van Gazprom en SIBUR, ITSK, en deze verder ontwikkelen en uitbreiden. ITSK had in FY2012 een omzet van RUB 5 miljard, en heeft 3.500 werknemers in dienst.

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Weatherford Intl. presenteert eindejaarcijfers

De in Zwitserland gevestigde multinational Weatherford International (NYSE: WFT) is één van ‘s werelds grootse leveranciers en serviceverleners voor de olie- en gasindustrie. De focus van het bedrijf is er vooral op gericht om de productiviteit van bestaande olie- en gasputten (cq. velden) de optimaliseren. Daarnaast worden de innovatieve boortechnieken en instrumenten van Weatherford ingezet om ook op moeilijk bereikbare plekken grondstoffen aan te boren.

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Harman gaat samenwerken met telecommunicatie sector

Als één van ‘s werelds meest gelauwerde en toonaangevende producenten van hoogwaardige audioapparatuur, heeft het Noord-Amerikaanse Harman International (NYSE: HAR) altijd al een neusje voor marketing gehad. Om hun nieuwste product, de veelvuldig bekroonde Harman Kardon® Onyx Studio™, te promoten is het bedrijf een samenwerking aangegaan met toonaangevende telecommunicatie bedrijven als Softbank (Japan), Sprint (VS), Trikomsel (Indonesie), and Brightstar Worldwide. De Harman Kardon® Onyx Studio™ is een draagbaar Bluetooth wireless speakersysteem dat wordt aangedreven door mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Met eerdergenoemde bedrijven is Harman overeengekomen dat de Onyx Studio exclusief aan hun clientele zal worden aangeboden. Een slimme zet waarmee Harman twee vliegen in één klap slaat. De banden met de sterk groeiende (mobiele) telecommunicatie sector worden versterkt, en de naamsbekendheid van het merk Harman krijgt een enorme boost.

  Lees verder
Maurice Essers | Vermogensbeheerder

Technip: 2013, een jaar van uitdagingen en mijlpalen

Afgelopen week kwam Technip SA met de jaarcijfers over 2013. Het Franse Technip SA is een Europese oil field service provider. Het bedrijf levert diensten en materiaal aan de energiesector, met name gericht op productie en transport van grondstoffen (primair olie en gas). Technip is zowel actief binnen het Subsea segment (diep water exploratie) als de gebruikelijke Offshore/Onshore werkzaamheden. Naast een vloot van 27 schepen heeft het bedrijf de beschikking over een scheepswerf en locaties voor de fabricage van pijpleidingen en zogeheten umbilicals.

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Oil States noteert lichte daling EBITDA/net income over FY2013

Oil States International (NYSE: OIS) presenteerde eind vorige week de cijfers voor Q4 en FY2013. OIS is een zogeheten oilfield service provider die allerhande materiaal en diensten verleent aan de olie- en gasindustrie. Het leveren van apparatuur voor het boren van olie- en gasputten, het plaatsen van casings om de putten te beschermen, de distributie van pijpleidingen voor het transport, en het bouwen van accommodatie voor personeel op afgelegen locaties, zijn slechts een kleine greep uit het assortiment.

  Lees verder