Blog RSS Feed

Peter Havik | Beleggingsanalist

Jaarcijfers BreitBurn Energy

Gisteren maakte BreitBurn Energy Partners Limited Partnership haar jaarcijfers over 2012 bekend. Het bedrijf laat voor 2012 een nieuw record zien van de netto productie, maar ook van de EBITDA (Earnings Before Interest and Taxes). De netto productie steeg met 18% ten opzichte van 2011 en EBITDA steeg met 31% naar $ 295,8 miljoen. Op 14 februari 2013 verhoogde BreitBurn wederom haar dividend naar $0,47 voor het vierde kwartaal 2012. Op jaarbasis geeft BreitBurn een dividend van $1,88 per aandeel, een dividendrendement van 9,7%. BreitBurn heeft een uitzonderlijk goed jaar achter de rug. Naast de record productie, de record EBITDA en de aanzienlijke groei in dividend heeft het bedrijf maar liefst 7 acquisities gepleegd in Texas, Californië en Wyoming. De doelstelling voor het plegen van acquisities tussen de $ 300 miljoen en $ 500 miljoen is ruimschoots overtroffen. Het totaal bedraag kwam namelijk uit op $ 600 miljoen. Momenteel moet $ 19,38 worden betaald voor een aandeel BreitBurn. Onderstaand een overzicht van de dividenduitkeringen BreitBurn.

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

IMF moet groeiprognoses VS bijstellen

Volgens het IMF zal de economie in de VS naar verwachting 2% stijgen in 2013. Tenminste dat zijn de verwachtingen die er nu op tafel liggen. Maar komende vrijdag wordt er in het Amerikaanse Congres besloten of de voorgestelde bezuinigingen van USD 85 miljard zullen worden doorgevoerd. President Obama heeft laten weten dat hij de automatische bezuinigingen niet steunt. Volgens hem zijn de aangekondigde maatregelen (waaronder belastingverhogingen) schadelijk voor de Amerikaanse economie en zijn deze ook wereldwijd merkbaar. De ezels en olifanten in het Congres lopen al maanden te bakkeleien maar zijn nog niet tot een akkoord gekomen. De verwachting is evenwel dat de bezuinigingsplannen zullen worden goedgekeurd, en dan is het nog even de vraag hoeveel van de besparingen dit jaar ingaan. ‘Als alle automatische bezuinigingen worden doorgevoerd zullen we onze groeiverwachting voor de VS en andere prognoses moeten bijstellen’ aldus IMF zegsman William Murray. De groei in de VS zal naar verwachting een half procentje moeten inleveren.

  Lees verder
Maurice Essers | Vermogensbeheerder

Aandelen met hoog dividend

In tijden van hoge inflatie zal ook de rente hoger zijn dan anders. Dit zal leiden tot een daling van obligatiekoersen. Obligatiehouders zullen op zoek gaan naar alternatieven. Een van de alternatieven is het op zoek gaan naar aandelen met een hoog dividend.

  Lees verder
Maurice Essers | Vermogensbeheerder

Singulus positief voor 2013

Onlangs produceerde het Duitse Singulus haar voorlopige jaarcijfers voor 2012. Singulus is de marktleider op het gebied van optische schijven voor cd, dvd en productiesystemen voor blue ray dvd, vacuümfiltertechnologie, klassieke halfgeleider-technologie voor de productie van zonne-energie, magnetische opslagmedia (MRAM), micro-elektromechanische systemen (MEMS), telecommunicatie, elektronica en chip packaging. Singulus zit als product van mastering machines voor cd’s, dvd’s en blue rays in een krimpende markt. Dat komt onder meer door de concurrentie van online data-diensten. De omzet bedroeg in 2012 € 108,6 miljoen. Het bedrijf maakte een verlies van € 60,5 miljoen. Toch is het management van Singulus voor 2013 positief gestemd. Men verwacht een groei in alle segmenten waarin Singulus het actief is. Voor 2013 verwacht het management een positief resultaat. Wel laat het management weten: “Mocht de teruggang in de Solarbranche aanhouden, dan kan dit wel een grote impact hebben”. Singulus heeft een obligatie uitstaan voor een bedrag van € 60 miljoen. Deze obligatie geeft een coupon van 7,75% en loopt af in maart 2017. Momenteel wordt deze obligatie verhandeld tegen een koers van 81,50%. Een effectief rendement van 14% per jaar.

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Oil States International opent nieuwe lodge in Canada

De Noord-Amerikaanse oil field service provider Oil States International (NYSE:OIS) laat weten dat het een nieuwe lodge heeft geopend in de Athabasca oil sands regio in de Canadese provincie Alberta. Ontwerp, constructie en het verdere beheer van de Anzac Lodge zijn in handen van dochterbedrijf PTI Group Inc. OIS is een van ‘s werelds grootste leveranciers van tijdelijke en permanente accommodatie voor personeel in afgelegen gebieden zonder infrastructuur. De kampementen (lodges) die worden aangelegd variëren in grootte van 5.000 kamers in het noorden van Canada tot 60 in de outback van Australië. Naast de feitelijke constructie van de gebouwen neemt OIS eveneens de catering, schoonmaakdiensten, waterzuivering, stroomvoorziening, wasserettes, communicatie en het dagelijkse reilen en zeilen voor z’n rekening. De nieuwe lodge geeft aan dat er weer beweging zit in de Canadese olie- en gasindustrie en dat is goed nieuws voor OIS. In Noord-Amerika heeft OIS inmiddels 20 lodges in gebruik waarvan 12 in Canada en 8 in de VS. En met de overname van MAC zijn daar nog eens 9 lodges in Australië bijgekomen. Een uitgebreide bedrijfsanalyse van Oil States International is gratis verkrijgbaar op www.beleggersnieuwsbrief.nl.

  Lees verder