Blog RSS Feed

Peter Havik | Beleggingsanalist

Capri Holdings koopt Italiaanse schoenenfabrikant

Modehuis/luxury group Capri Holdings Ltd. (NYSE: CPRI) laat weten dat het bedrijf een overeenkomst heeft getekend voor de aankoop van Alberto Gozzi S.r.L., een schoenenfabrikant uit Toscane, Italië. Gozzi is sinds de oprichting in 1974 in het bezit van de gelijknamige familie, en richt zich op de productie van schoenen in opdracht van toonaangevende luxemerken. De aankoop zal naar verwachting in het 4e kwartaal van Capri's gebroken boekjaar worden afgerond. De vaklieden van Gozzi zullen worden ingezet om schoenen te maken voor de merken Jimmy Choo en Versace.

Het op de BVI (British Virgin Islands) geregistreerde Capri Holdings Ltd. is de voortzetting van Michael Kors Holdings (MKH) dat in 2

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Todd Combs wordt baas bij GEICO

Berkshire Hathaway (NYSE: BRK) laat weten dat Todd Combs per 1 januari 2020 leiding zal geven aan GEICO, een verzekeringstak van BRK die zich richt op autoverzekeringen. Combs is een voormalig hedge fund manager die in 2010 door Warren Buffett werd aangesteld om te helpen bij de beleggingen van BRK. Hij beheert momenteel een portefeuille ter waarde van USD 14 miljard, en was nauw betrokken bij aankopen zoals Precision Castparts Corp., Duracell., en recent fin-tech bedrijven als StoneCo Ltd. (Brazil) en Paytm (India). De aanstelling als hoofd van GEICO is een flinke uitbreiding van Combs' verantwoordelijkheden binnen BRK, en z'n naam wordt nu weer genoemd als een mogelijke kanshebber om tzt. de CEO mantel van Buffett over te nemen.

Berkshire Hathaway is een conglomeraat van 90 geprivatiseerde bedrijven actief in uiteenlopende sectoren als verzekeringen, spoorwegen, luchtvaart, energie, chemie, banken, voedingswaren, en vele anderen. Daarnaast heeft het bedrijf een w

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

FLSmidth gaat Chinese cementproductie verbeteren

Het Deense FLSmidth & Co. (Kopenhagen: FLS) laat weten dat het bedrijf een order van 6 QCX/RoboLab® systems heeft ontvangen uit China. Ook in China moet de productie van cement aan steeds hogere milieu-eisen voldoen, met als gevolg dat de efficientie en kwaliteit omhoog moet. FLSmidth wordt gezien als 's werelds nr 1 cementexpert, en de quality control systemen van het bedrijf spelen wereldwijd een grote rol in de productie van hoogwaardig cement met een lagere carbon footprint. De order is afkomstig van twee toonaangevende Chinese cementfabrikanten, en de apparatuur van FLS zal over 6 productielijnen worden verdeeld.

FLSmidth is een marktleidend leverancier van apparatuur, reserveonderdelen en complete verwerkingsinstallaties gericht op de winning van kolen, goud, ijzererts en koper, alsmede de fabricage van cement en kunstmest. Het bedrijf bestaat voor het overgrote deel uit ingenieurs die de vereiste apparatuur on

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

3e kwartaal Investor AB verloopt voorspoedig

Ook het 3e kwartaal van FY19 is voorspoedig verlopen voor het Zweedse Investor AB (Stockholm: INVEB). De NAV (Net Asset Value) van alle bezittingen noteerde SEK 456 miljard (SEK 596 per aandeel), een stijging van 8% ten opzichte van Q2. De waarde van Patricia Industries, de verzameling van Investor AB's privaatbedrijven, steeg met 14%. Private Equity fund manager EQT werd succesvol aan de beurs genoteerd, en het belang van Investor AB is op dit moment SEK 37 miljard waard. De verkoop van dochterbedrijf Aleris begin oktober leverde SEK 2 miljard op. De beleggingsportefeuille van Investor AB steeg met 2% in waarde, met als belangrijkste gebeurtenis dat het belang in ABB met SEK 1,3 miljard werd vergroot. De netto winst over het kwartaal noteerde SEK 20 miljard.

Investor AB is de investeringsmaatschappij van de bekende Zweedse familie Wallenberg. Het bedrijf bestaat vandaag de dag uit drie componenten: Listed Core Investments (de beursgenoteerde investeringen), Patricia Industries (niet-beursgenoteerde dochterondernemingen en investeringsbelangen), en een belang in EQT Partners (een private equity groep met 20 beleggingsfondsen onder beheer). De Investor B-aandelen worden momenteel voor SEK 518,- per aandeel verhandeld.

Peter Havik

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Solvay levert beschermlaag voor Safran motoren

Het Belgische Solvay SA (Brussel: SOLB) laat weten dat het bedrijf een overeenkomst heeft getekend met het Franse Safran (SAF) voor de levering van Solvay's Halar® ECTFE high performance film. Halar ECTFE is een polymeer die in de vorm van een plakstrip op allerhande composieten kan worden bevestigd. Het goedje is enorm sterk en biedt bescherming tegen erosie, krassen, UV straling, en schadelijke chemicaliën en vloeistoffen die bv. in de luchtvaart worden gebruikt. Safran wil het beschermlaagje aanbrengen op de acoustic panels gelegen in de ingang/intake van hun nieuwe LEAP vliegtuigmotoren.

  Lees verder