Blog RSS Feed

Peter Havik | Beleggingsanalist

Elior Group presteert conform verwachting

De Franse cateraar Elior Group (Parijs: ELIOR) publiceerde onlangs de cijfers voor het boekjaar 17/18 (t/m 30/9), en die waren conform verwachting. Met EUR 6,7 miljard steeg de omzet 4,2% YoY (year over year), waarvan 3% organische groei, 2,9% dankzij overnames, en - 1,7% door negatieve FX (foreign exchange; wisselkoers) invloeden. De Contract Catering & Services divisie was met EUR 4,87 miljard goed voor 73% van de omzet. Met name in Spanje, VS, Italië, en de UK deed deze divisie goede zaken. De Concession Catering divisie noteerde met EUR 1,83 miljard een groei van 3,3% YoY. Organische groei was 4,4%, maar daar stond een negatief FX effect van -1,4% tegenover. Met name de uitspanningen op luchthavens in Spanje, Portugal, Italië, VS, Mexico, en Denmarken deden goede zaken.

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Leonardo versterkt samenwerking met Japanse Mitsui

Het Italiaanse Leonardo SpA (Milaan: LDO) heeft tijdens de Japan Aerospace 2018 exhibition een contract getekend met Mitsui Bussan Aerospace voor de levering van 4 helikopters in de series AW169, AW139 en AW189. Mitsui en Leonardo werken al vele jaren nauw samen, en Mitsui is de grootste distibuteur in Japan van bovengenoemde modellen. Er vliegen in Japan meer dan 130 Leonardo helikopters rond, met de AW139 met afstand de best-seller binnen z'n segment. Maar ook de AW169 en AW189 zijn zeer succesvol, en bieden veel groeipotentieel voor Leonardo in Japan.

Leonardo is een high tec

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Covestro rondt share buyback af

De Duitse polymeren-specialist Covestro AG (1COV) laat weten dat het z'n vorig jaar aangekondigde share buyback (opkopen van eigen aandelen) een half jaar eerder dan gepland heeft afgerond. Het bedrijf kocht het afgelopen jaar voor EUR 1,5 miljard aan aandelen op, en heeft hiermee de wettelijke toegestane 10% van uitstaande aandelen in eigen bezit.

Covestro AG is de voormalige MaterialScience divisie van chemiegigant Bayer AG die eind 2015 aan de beurs van Frankfurt werd genoteerd. Het bedrijf heeft wereldwijd 16.000 werknemers in dienst en noteerde over F

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

BMW beloont Arkema's 'wonderbooninitiatief'

De Franse chemiegigant Arkema (Parijs: AKE) werd onlangs in het milieuvriendelijke 'zonnetje' gezet door het Duitse BMW. De autofabrikant deelt ieder jaar prijzen uit aan diverse leveranciers die op het gebied van duurzaamheid en innovatie mooie dingen doen. Zo ontving Arkema dit jaar in de categorie Sustainability een eervolle vermelding plus beker voor hun project met Indiaase castor farmers (boeren die wonderbomen en -bonen telen). Arkema gebruikt derivaten van wonderbonen voor de fabricage van bioplastics, die vervolgens weer worden verwerkt in de productie van auto's zoals de BMW i3.

70% van 's werelds wonderbonen worden geteeld in de Gujarat provincie in India. In samenwerking met BASF en een lokaal chemiebedrijf biedt Arkema aan een kleine 3.000 boeren logistieke ondersteuning, training, gratis vuilverwerking, mest, etc. om de teelt van de wonderbonen te bevorderen. En dat lijkt letterlijk z'n vruchten af te werpen, want de oogst steeg in minder dan 2 jaar tijd met een kleine 60%. Dit soort projecten zijn zonder twijfel de toekomst, en BMW ziet graag dat bedrijven als Arkema en BASF hier e

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

CommScope wil Arris International kopen

Het Noord-Amerikaanse CommScope (Nasdaq: COMM) liet onlangs weten dat het een overeenkomst heeft getekend voor de aankoop van Arris International (Nasdaq: ARRS) voor USD 7,4 miljard in contanten, ofwel USD 31,75 per aandeel ARRS. Om te helpen met de financiering heeft de Amerikaanse Carlyle Group voor USD 1 miljard een minderheidsbelang in CommScope genomen. De combinatie van deze 2 bedrijven zal naar verwachting resulteren in een jaarlijkse omzet van USD 12 miljard, aangevuld met een EBITDA van USD 2 miljard en een vrijekasstroom van USD 1 miljard. CommScope verwacht dat z'n afzetmarkt dankzij de aankoop zal verdubbelen. Nu nog even wachten of de aandeelhouders van ARRS en alle betreffende regelgevende instanties de overname goedkeuren.

Over de breedte is men van mening dat de deal voor beide bedrijven winstgevend zal zijn. Onlangs publiceerde CommScope de cijfers voor Q3, en die zagen er solide uit. Met een omzet van USD 1,15 miljard en netto inkom

  Lees verder