Blog RSS Feed

Peter Havik | Beleggingsanalist

Schaeffler's Space Drive systeem TÜV en ISO gecertificeerd

Volgens onderzoek van de Verenigde Naties zal tegen 2050 tweederde van de wereldbevolking in steden wonen en werken. Om binnen deze enorme 'woondichtheid' toch een soort mobiliteit aan mensen te bieden heeft het Duitse Schaeffler AG (Xextra: SHA) de Schaeffler Mover ontwikkeld. Dit wagentje zal volledig autonoom worden bestuurd dankzij het baanbrekende Space Drive (drive-by-wire) besturingssyteem van Schaeffler. Space Drive heeft er inmiddels 700 miljoen 'ongeluk vrije' kilometers op zitten, en is volgens allerhande ISO en TÜV normen gecertificeerd. 

De feitelijke aansturing en besturing zullen in de wielen worden verwerkt om de ruimte in de Mover optimaal te gebruiken. Omdat er in de cabine geen besturingssytemen te vinden zijn, kan de Mover relatief eenvoudig van elke gewenste cabine worden voorzien conform de activiteiten van de klant.

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

GEA VIPOLL tekent contract met East Coast Brewing Company

GEA VIPOLL, een Sloveens dochterbedrijf van de Duitse GEA Group AG (Frankfurt: G1A), laat weten dat het bedrijf z'n eerste stappen heeft gezet binnen het biersegment in Zuid-Afrika. GEA VIPOLL zal zijn nieuwste All In One Filler leveren aan de Zuid-Afrikaanse bierbrouwer East Coast Brewing Company. Dit innovatieve vulsysteem van GEA kan 4.000 flessen of blikjes per uur van bier voorzien, en is een mooie aanvulling op het vorig jaar door East Coast aangeschafte GEA CRAFT-STAR™ brewhouse.

GEA Group is een technisch consortium dat zich richt op de ontwikkeling en fabricage van machines bestemd voor uiteenlopende productieprocessen. Of het nu gaat om kunstmestfabricage, koeien melken, indoor skibanen, industriële koeltorens, airconditioning, de productie van paracetamol, of het verpakken van een kipfilet, GEA producten spelen een essentiële rol bij de fabricage van het eindproduct. Het bedrijf w

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Atos SE levert supercomputer aan Fins AI onderzoek

Het Franse Atos SE (Paris: ATO) laat weten dat het bedrijf een overeenkomst heeft getekend met het CSC - IT Center for Science in Finland. Voor een bedrag van EUR 37 miljoen zal Atos de Finnen voor een periode van 3 jaar voorzien van hun nieuwste supercomputer, de BullSequana XH2000, alsmede allerhande software gericht op onderzoek naar AI (artificial intelligence) en ondersteunend data management. De XH2000 levert een piek verwerkingscapaciteit van 6,4 petaFLOPS (floating point operations per second; een eenheid om de verwerkingssnelheid van supercomputers aan te geven), en is hiermee 5x krachtiger dan de huidige computers waar het CSC-IT over beschikt. Gekoppeld aan de ondersteunende diensten van Atos is zelfs 11 petaFLOPS mogelijk. Hoe dan ook, de Finnen kunnen weer lekker meedingen in de mondiale zoektocht naar kunstmatige intelligentie. 

Atos SE, voorheen AtosOrigin, is de grootste diens

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Avnet koopt Softweb Solutions

Het Noord-Amerikaanse Avnet (NYSE: AVT) liet onlangs weten dat het Softweb Solutions gaat overnemen. Softweb is een privaat bedrijf dat zich richt op AI (artificial intelligence; kunstmatige intelligentie) en de ontwikkeling van software voor het internet of things (IoT). De software van Softweb heeft als doel bedrijfsvoering te stroomlijnen, efficiëntie te verhogen, en producten van de klant zo snel mogelijk op de markt te krijgen. Het bedrijf telt 500 werknemers met kantoren in Dallas en Chicago (VS), en Achmedabad (India).

Avnet doet al geruime tijd zaken met Softweb, en de AI en IoT software zijn een mooie aanvulling op het productaanbod van Avnet. De aankoop van Softweb zal naar verwachting Avnet's winst per aandeel (EPS) + USD 0,10 verhogen. Over het aankoopbedrag is vooralsnog niets bekend gemaakt.

Als je op zoekt bent naar ee

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Conduent tekent contract met Vlaamse vervoerder

Het Amerikaanse Conduent, Inc. (NYSE: CNDT) laat weten dat het bedrijf gisteren een definitieve overeenkomst is aangegaan met het Vlaamse vervoersbedrijf De Lijn. De divisie Conduent Transportation zal z'n geavanceerde ATLAS fare collection system plaatsen in 10.000 bussen en trams binnen de Belgische provincie Vlaanderen. Hierdoor zullen gebruikers contactloos kunnen betalen met zowel transport betaalkaarten (zoals de Nederlandse OV-kaart) als gewone betaalkaarten (PIN, VISA, MasterCard).

Maar een veel belangrijker onderdeel van het ATLAS systeem is de implementatie van Account Based Ticketing. Dit is een transactiemethode waarbij bv. een OV kaart geen tegoed meer bevat, maar enkel dient als ID kaart die wordt gelinked aan een account. In dit geval bij De Lijn. Hier worden de kosten voor de rit dan via de back office afgeschreven en bijgehouden. Waarschijnlijk wordt dit dan maandelijks met de klant verrekend. Deze link met de back office van De Lijn wordt mogelijk gemaakt door Cloud opslag en dataverwerking. Het voordeel van dit systeem is dat je kan reizen (en betalen) met elk willekeurig 'smart'

  Lees verder