Blog RSS Feed

Peter Havik | Beleggingsanalist

Koito publiceert cijfers voor Q2 FY21

Het Japanse Koito Manufacturing (Tokio: 7276) publiceerde onlangs de cijfers voor hun 2e kwartaal van boekjaar FY21. De kwartaalomzet noteerde JPY 290 miljard, met operationele inkomsten van JPY 7,8 miljard. De netto inkomsten noteerden JPY 40,- per aandeel, en de winst noteerde JPY 6,5 miljard. Koito betaalde JPY 52,- per aandeel aan dividend uit, en verwacht voor FY21 (t/m 31/3) een jaaromzet van JPY 655 miljard te realiseren. De cijfers bleven zoals min of meer werd verwacht flink achter bij Q2 FY20. Met name de operationele inkomsten en de winst noteerden een kleine 80% lager dan een jaar geleden

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Wärtsilä publiceert cijfers Q3 en 9M FY20

Het Finse Wärtsilä (Helsinki: WRT1V) publiceerde onlangs de cijfers voor het 3e kwartaal van FY20, alsmede de cijfers voor de eerste 9 maanden. De kwartaalomzet bedroeg EUR 995 miljoen (-11% YoY) met een EBITDA van EUR 69 miljoen (+40% YoY). Er werd voor EUR 981 miljoen aan nieuwe orders binnengehaald, en de winst per aandeel bedroeg EUR 0.04 (een jaar geleden was dit EUR -0,01). Na 9 maanden staat de omzet op EUR 3,38 miljard (-3% YoY) met een EBITDA van EUR 197 miljoen (-30% YoY). De nieuwe orders staan op EUR 3,2 miljard (-14% YoY), en ook de winst per aandeel blijft na 9 maanden met EUR 0,13 iets achter bij de EUR 0,20 van een jaar geleden. 

Al met al over de breedte een verwachte d

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Atos koopt digital.security

Het Franse Atos SE (Paris: ATO) laat weten dat de aankoop van digitial.security is afgerond. Digital.security is een dochterbedrijf van de Econom Group, en is een toonaangevende speler binnen het cybersecurity segment. Met deze aankoop verstevigd Atos z'n mondiale koppositie als het gaat om het verzorgen van digitale veiligheid. Atos haalt ook meteen het eerste CERT™ (Computer Emergency Response Team) in huis, een getraind team in combinatie met een speciaal laboratorium dat digital.security heeft opgestart om de veiligheid van IoT (internet of things) apparatuur te controleren. 

Eerder deze week liet Atos al weten dat ze het Amerikaanse Paladion hadden aangekocht. Paladion levert zogeheten Managed Detection & Response (MDR) diensten ter ondersteuning van cybersecurity, en is dus eveneens een mooie aanvulling op de bestaande expertise van Atos.

Atos SE, voorheen AtosOrigin, is de grootste dienstverlener in Europa op het gebied van IT consultancy, IT systeembeheer, outsourcing en het verwerken van online/offline betalingstransacties. Met het implementeren en optimaliseren van het informatiebeheer binnen uiteenlopende sectoren als gezondheidszorg, e

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

BWM noteert solide verkoopcijfers voor Q3 FY20

De Duitse BMW Group (Frankfurt: BMW) liet vandaag weten dat het bedrijf gedurende het 3e kwartaal van FY2020 een solide verkoop mocht noteren. Er werden wereldwijd 675.680 BMW, MINI en Rolls-Royce voertuigen verkocht, en dat was een toename van +9% YoY. Uiteraard betrof het voor het overgrote deel voertuigen van het BMW merk, waarbij de elektrische auto's uitstekend presteerden (+50% YoY).

Als we het per regio bekijken noteerde Europa een stijging van +7% YoY, al moet gezegd worden dat de regio over het gehele jaar nog altijd op -20% staat in vergelijk met 9M FY19. In Azië verlopen de zaken voorspoedig. Deze regio boekte een stijging van +25% YoY, waarbij China met +31% voorop loopt. Voor het jaar tot nu toe (year to date; YTD) noteert China +6,4%. De regio Americas blijft vooralsnog flink achter met dalende verkoop YTD van -26%.

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

DXC Tech rondt verkoop aan Veritas af

Het Noord-Amerikaanse DXC Technology (NYSE: DXC) laat weten dat de verkoop van de State,  Local Health en Human Services activiteiten is afgerond. Genoemde segmenten werden voor USD 5 miljard aan Veritas Capital verkocht. Veritas is een Amerikaanse investeringsmaatschappij die zich richt op automatisering van overheidsdiensten en de gezondheidszorg binnen de VS. Veritas heeft de aankopen gebundeld in een nieuw bedrijf genaamd Gainwell Technologies.

DXC zal de inkomsten gebruiken om z'n kasboekje aan te sterken en de schuldpositie met USD 3,5 miljard af te lossen. Dit zal resulteren in een netto schuld van USD 3 miljard.

DXC Technology staat te boek als ’s werelds grootste zelfstandige, end-to-end IT services company. Het bedrijf telt momenteel 150.000 werknemers die wereldwijd (70+ landen) 6.000 klanten van IT ondersteuning voorzien. Deze IT ondersteuning kan variëren van systeemanalyse en ontwikkeling van ‘apps’, tot computerbeveiliging, advies bij systeemintegratie, en het verbeteren van communicatie tussen de front & back office. Kort samengevat kan je zeggen dat DXC bedrijven en overheden een helpende hand reikt om te ‘overleven’ in een snel veranderende digitale wereld.

  Lees verder