Blog RSS Feed

Peter Havik | Beleggingsanalist

Buffett verkoopt zijn Media Group

Warren Buffett laat geen kans voorbij gaan om te vertellen dat zijn werkethiek het resultaat is van jarenlang kranten bezorgen. Hij is dan ook altijd trots geweest op de +30 digitale en gedrukte kranten die zijn Media Group verzorgde. Maar aan alles komt een einde, en deze week liet Berkshire Hathaway (NYSE: BRK) weten dat ze de BH Media Group aan Lee Enterprises zullen verkopen voor een bedrag van USD 140 miljoen. Voor Lee Enterprises is het logistiek een kleine stap want het bedrijf stuurt de activiteiten van BHMG al sinds 2018 aan onder een soort managementovereenkomst. Naast de 30 kranten geeft BHMG 50 wekelijkse publicaties uit (plus websites) alsmede 32 diverse geprinte producten.

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Seaspan rondt aankoop containerschepen af

De Seaspan Corporation (SSW) laat weten dat de eerder voorgenomen aankoop van 6 containerschepen is afgerond. Hiermee komt de totale vervoerscapaciteit van de vloot (120 schepen) op 975.000 TEU (twenty-foot equivalent units; 20-voet containers). Hiermee versterkt Seaspan z'n marktleidende positie. Het bedrijf heeft een kleine 8% van de mondiale containermarkt in handen.

Seaspan is 's werelds grootste onafhankelijke leasebedrijf voor de verhuur van containerschepen. Het bedrijf beschikt momenteel over een vloot van 112 schepen variërend in capaciteit van 2.500 TEU (twenty-foot equivalent units; 20-voet containers) tot de ‘grote jongens’ met een belading van 13.000 TEU - 14000 TEU. De clientèle bestaat uit vrijwel alle

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Wederom een recordjaar voor de BMW Group

De Duitse BMW Group (Frankfurt: BMW) laat weten dat er in FY19 een record hoeveelheid van 2.520.307 BMW, MINI en Rolls-Royce voertuigen werd verkocht. FY19 noteert hiermee het 9e opeenvolgende recordjaar voor BMW, en het bedrijf is hiermee met afstand 's werelds meest succesvolle fabrikant van zogeheten premium cars. De verkoop van BMW auto's steeg met 2% YoY en noteerde een record van 2.168.516 eenheden. Ook Rolls-Royce en BMW Motorrad (motorfietsen) noteerden recordverkopen. Zoals eerder bericht loopt de verkoop van elektrische voertuigen ook zeer voorspoedig, en werd FY19 (conform verwachting) afgesloten met een half miljoen hybride en vol-elektrische BMW's en MINI's op de weg.

De BMW Group is een bedrijf dat zich richt op d

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

FLSmidth ontvangt onderscheiding van Mining Magazine

De HAB Feeder (Hybrid Apron Belt Feeder) van het Deense FLSmidth & Co. (Kopenhagen: FLS) is door het toonaangevende Mining Magazine gekozen als winnaar van de 2019 Mining Magazine Bulk Handling award. Mining Magazine deelt elk jaar diverse prijzen uit voor innovatieve producten, en de HAB Feeder van FLSmidth onderscheid zich door betrouwbaarheid, gebruiksgemak, en eenvoudig onderhoud. De HAB Feeder is een soort mini lopende band waar met shovels producten als ijzererts, bauxite, mineraalzand in worden geladen, die vervolgens verder worden getransporteerd naar grote lopende banden. De onderscheiding zal zeker een positief effect hebben op de verkoop van dit product. 

FLSmidth is een marktleidend leverancier van apparatuur, reserveonderdelen en complete verwerkingsinstallaties gericht op de winning

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Atos verlengt contract met ECMWF

Het Franse Atos SE (Paris: ATO) heeft de samenwerking met het European Centre for Medium-Range Weather Forecasts (ECMWF) met 4 jaar verlengd. Atos zal het instituut voorzien van hun nieuwste BullSequana XH2000, één van de krachtigste meteorologische supercomputers ter wereld. ECMWF heeft honderden onderzoekers in dienst verspreid over 30 Europese landen. Dankzij de IT ondersteuning van Atos kunnen de dames en heren van ECMWF 5x zoveel berekeningen uitvoeren als voorheen. En dit zal de nauwkeurigheid van de lange termijn weersvoorspellingen ten goede komen. Voor het leveren van de nieuwe hardware en bijbehorende ondersteuning ontvangt Atos EUR 80 miljoen. 

Atos SE, voorheen AtosOrigin, is de grootste dienstverlener in Europa op het gebied van IT consultancy, IT systeembeheer, outsourcing en het verwerken van online/offline betalingstransacties. Met het implementeren en optimaliseren van het informatiebeheer binnen uiteenlopende sectoren als gezondheidszorg, energie, strijdkrachten, educatie en telecommunicatie is het bedrijf nauw betrokken bij het verhogen va

  Lees verder