Blog RSS Feed

Peter Havik | Beleggingsanalist

Kwartaalcijfers Oshkosh Corp. beter dan verwacht

De Noord-Amerikaanse Oshkosh Corporation (NYSE: OSK) publiceerde gisteren de cijfers voor het 1e kwartaal van FY2019 (t/m 30/9), en zowel aandeelhouders als management kunnen dik tevreden zijn. Met USD 1,8 miljard steeg de omzet 13,7% YoY, en de netto inkomsten lagen met USD 109 miljoen een kleine 100%! hoger dan een jaar geleden. Als gevolg noteerde ook de winst per aandeel een verdubbeling van USD 0,74 in Q1 FY18 naar USD 1,51 over het afgelopen kwartaal.

Met name de divisies Access Equipment en Fire & Emergency deden goede zaken, en zagen hun omzet resp. met 32% en 29% stijgen. En ondanks een kleine dip binnen de Defense divisie haalde deze afdeling een nieuw contract met de Amerikaanse strijdkrachten binnen ter waarde van USD 1,7 miljard. Deze order be

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Het Zweedse AB SKF sluit FY2018 in stijl af

Het Zweedse AB SKF (Stockholm: SKFB) publiceerde gisteren de cijfers voor het boekjaar FY2018, en die zagen er prima uit. Met een omzet van SEK 85,7 miljard boekte het bedrijf een organische groei van +5%. De Industrial divisie (70% van de omzet) liet zelfs een groei van 9,5% zien, met winstmarges van maar liefst 18,5%! De Automotive divisie bleef niet geheel verrassend wat achter met een organische groei van 2%. De totale EBIT kwam uit op iets meer dan SEK 10 miljard, met een een winst per aandeel van SEK 16,-. Als gevolg van de mooie resultaten heeft het management voorgesteld om het dividend te verhogen naar SEK 6,- per aandeel. Beleggers waren ook tevreden met de cijfers en het aandeel liet gisteren een m

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

CommScope publiceert voorlopige jaarcijfers FY2018

Het Noord-Amerikaanse CommScope (Nasdaq: COMM) publiceerde vandaag een paar voorlopige cijfers voor FY2018, wellicht ter ondersteuning van gaande fondsenwerving voor de aankoop van Arris International. Het 4e kwartaal FY18 (t/m 31/12) zal naar verwachting worden afgesloten met een omzet van USD 1,045 - 1,070 miljard, een operationele winst van USD 171 - 186 miljoen, en een EBITDA van USD 188 - 203 miljoen. Dit brengt de verwachte eindejaarscijfers op resp. USD 4,55 - 4,58 miljard, USD 830 - 845 miljoen, en USD 905 - 920 miljoen. De cijfers liggen iets hoger dan de eerder afgegeven verwachtingen van het management, en zijn min of meer gelijk aan FY17. De officiële cijfers worden 21 februari bekend gemaakt. Beleggers zijn blijkbaar content met de prestaties, want het aandeel COMM steeg vandaag met een kleine 7%.

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Kwartaalomzet Elior Group in lijn der verwachting

De Franse cateraar Elior Group (Parijs: ELIOR) laat weten dat de omzet voor het 1e kwartaal van boekjaar 18/19 (t/m 30/9) conform verwachting in de boeken is bijgeschreven. De Contract Catering & Services divisie noteerde met een omzet van EUR 1,31 miljard een stijging van 2,2% YoY, waarvan 0,2% organische groei. De internationale activiteiten (buiten Frankrijk) noteerden een groei van 3,3%. De wat kleinere Concession Catering divisie mocht een omzet van EUR 440 miljoen bijschrijven, een stijging van maar liefst 7,7% YoY. Internationaal was er zelf sprake van een stijging van 12%. Met name in Spanje, Portugal, en de VS verliepen de zaken voorspoedig. Alles bij elkaar noteerde de kwartaalomzet EUR 1,75 miljard, en is het management tevreden met een gezamenlijke organische groei van 2%.

De Elior Group is een toonaangevend leveranc

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Leonardo verlengt Brits Apache contract

Het Italiaanse Leonardo SpA (Milaan: LDO) laat weten dat het huidige Integrated Operational Support contract (IOS) voor het onderhoud van de  Britse vloot Apache AH Mk.1 helikopters is verlengd tot 2024. Tegen die tijd zal het Brite ministerie van defensie de Apache uit de roulatie halen. Met de contractverlenging is een bedrag van EUR 325 miljoen gemoeid. Leonardo heeft vergelijkbare ondersteuningscontracten lopen bij de Britse strijdkrachten voor de AW159 Wildcat en AW101 Merlin helikopters. Dit zijn beide modellen uit Leonardo's AgustaWestland fabriek.

  Lees verder