Blog RSS Feed

Maurice Essers | Vermogensbeheerder

Omzet Cameron International stijgt naar recordniveau

Cameron International Corp. ontwikkelt en produceert alle denkbare onderdelen voor een gecontroleerde winning, vervoer en drukregeling van olie en gas. Naast allerhande kranen,
kleppen, actuatoren, verdeelstukken, blowout preventers en compressoren levert het bedrijf eveneens apparatuur voor raffinage en reiniging van genoemde grondstoffen.
Gisteren kwam het bedrijf met de cijfers over het vierde kwartaal 2013. De omzet steeg afgelopen kwartaal met maar liefst 21,1% ten opzichte van het jaar ervoor van $2,4 miljard naar $2,9 miljard. Voor 2013 kwam de omzet 16% hoger uit op $9,8 miljard ten opzichte van $ 8,5 miljard in 2012. Daarmee zag het bedrijf de winst stijgen naar $3,30 per aandeel. De stijging is met name te danken aan de divisie Drilling & production Systems. De omzet van deze divisie steeg afgelopen kwartaal met maar liefst 39,4% ten opzichte van het jaar ervoor. In 2013 kocht het bedrijf voor een recordbedrag van $ 1,5 miljard aan eigen aandelen in. Om dit te kunnen doen gaf Cameron een obligatie uit (artikel).

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Harman publiceert cijfers voor 2e kwartaal

Het Noord-Amerikaanse Harman Industries (NYSE: HAR) is één van ‘s werelds meest gelauwerde en toonaangevende producenten van hoogwaardige audioapparatuur, voor zowel de professional als de audiofiele amateur. Daarnaast is het bedrijf met afstand marktleider op het gebied van automotive audio & infotainment systems.

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Triumph Group tekent overeenkomst met Airbus

De Noord-Amerikaanse Triumph Group (NYSE: TGI) is een collectief van 46 gespecialiseerde bedrijven die zich toeleggen op de ontwikkeling en fabricage van onderdelen voor de mondiale luchtvaartindustrie. Vleugels, flight controls, delen van de cabine, brandstofsystemen, en motoronderdelen, zijn slechts enkele voorbeelden in een vrijwel oneindig aanbod.

  Lees verder
Maurice Essers | Vermogensbeheerder

resultaten Oshkosh boven verwachting

Oshkosh, de marktleider op het gebied van gespecialiseerde voertuigen voor uiteenlopende segmenten publiceerde vandaag haar kwartaalcijfers. Het netto inkomen is gestegen naar $ 54,9 miljoen in vergelijking tot $ 46,3 miljoen een kwartaal ervoor. De cijfers liggen hiermee ver boven verwachting. De omzet van Oshkosh was 12,6% lager, vanwege lagere verkopen binnen de divisie defensie. Daartegenover staat dat de omzet van alle andere divisies flink zijn gestegen. De divisie access equiptment steeg met 15,0%, fire en emergency steeg met 8,7% en commercial vehicles steeg met 8,6%. Oshkosh werkt met een gebroken boekjaar. Naar aanleiding van de fiscale kwartaalcijfers wordt de verwachting van de winst per aandeel voor 2014 omhoog bijgesteld naar $3,40 - $3,65.

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Morpho (Safran) gaat samenwerken met Border Force UK

Het Franse high tech bedrijf Safran S.A. (Euronext Paris: SAF) is het resultaat van een fusie tussen de Franse bedrijven SNECMA en Sagem. Het bedrijf opereert op mondiaal niveau en is marktleidend producent van o.a. vliegtuigmotoren, landingsgestellen, transmissies, infrarood-apparatuur, periscopen, navigatiesystemenen, tactical drones, en allerhande biometrische beveiligingsapparatuur (iris-scanners en vingerafdruk identificatie).

  Lees verder