G4S aandeel daalt na publicatie eindejaarscijfers RSS Feed

12-03-2019

Het Britse G4S (Londen: GFS) publiceerde vandaag de eindejaarscijfers voor boekjaar 2018, en als gevolg moest de koers 7% inleveren. Dit had deels te maken met een omzetdaling van 9% bij de Cash Solutions divisie, alsmede een lagere totaalomzet dan analisten hadden verwacht. Dat Cash Solutions met een omzet van GBP 1,1 miljard lager zou scoren dan in FY17 was te verwachten. Vorig jaar werd er een uitzonderlijk groot contract binnengehaald dat de cijfers ongewoon positief beinvloede. Mede dankzij de CASH360 technologie doet Cash Solutions het over de breedte goed, en om die reden werd afgelopen december besloten om deze divisie te verkopen of als apart bedrijf aan de beurs te noteren. Dit zal naar verwachting in de tweede helft van FY19 plaatsvinden. CASH360 zal overigens geen onderdeel van de verkoop/notering zijn. Deze serviceverlening zal als aparte divisie binnen G4S aanblijven. 

De totaalomzet noteerde over FY18 GBP 7,3 miljard, en dat was licht hoger dan de GBP 7,2 miljard van vorig jaar. Maar analisten hadden GBP 7,4 miljard voorspeld, en dus zakt de koers?? De Secure Solutions divisie scoorde 3% hoger dan vorig jaar, en deze divisie levert 85% van de verdiensten. Dus wat er binnen deze divisie gebeurt is een graadmeter voor de toekomst van het bedrijf. De EBITDA noteerde over FY18 GBP 474 miljoen met een winst per aandeel van GBp (pence) 16,70. Beide cijfers zijn identiek aan FY17.

 

G4S is ’s werelds grootste beveiligingsorganisatie. Het bedrijf levert wereldwijd een enorme variëteit aan diensten op het gebied van beveiliging/veiligheid waaronder mobiele bewaking, onderzoeksdiensten, surveillanceapparatuur, software, consultancy, crisis- management, geldtransportbeveiliging en 24h alarmdiensten. Het bedrijf is in 95 landen actief en telt inmiddels een kleine 600.000 werknemers die in FY2017 een omzet van GBP 7,4 miljard noteerden. G4S wordt momenteel op de beurs van Londen voor GBP 1,95 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Beleggersnieuws, cash solutions, CASH360, Peter Havik, SA

Deel dit bericht