Het was een goed jaar voor Crown Holdings RSS Feed

08-02-2019

Het Noord-Amerikaanse Crown Holdings (NYSE: CCK) publiceerde gisteren de cijfers voor het 4e kwartaal van FY2018, en aandeelhouders kunnen tevreden zijn. De mooie cijfers zijn voor een groot deel te danken aan de aankoop van het Amerikaanse Signode (april 2018), een fabrikant van plastic & stalen verpakkingsbanden (straps) voor bevestiging aan pallets, beschermfolie, luchtzakken, hoekbeschermers, kartonnen dozen, etc. De omzet in het 4e kwartaal bedroeg USD 2,7 miljard (USD 2,1 miljard Q4 FY17), met operationele inkomsten van USD 218 miljoen (USD 212 miljoen Q3 FY17). De aangepaste winst per aandeel bedroeg in het 4e kwartaal USD 1,- (USD 0,84 Q4 FY17). 

Over het gehele boekjaar werd een omzet bijgeschreven van USD 11,2 miljard (USD 8,7 miljard FY2017), met operationele inkomsten van USD 1 miljard (min of meer gelijk aan FY2017). De verdiensten per aandeel kwamen uit op USD 5,20, een stijging van 23% YoY. De vrijekasstroom bedroeg USD 636 miljoen, en de verwachtingen voor FY19 liggen rond de USD 775 miljoen.

De vraag naar drankblikjes steeg het afgelopen kwartaal wereldwijd met 5%, en over het gehele boekjaar met 4%. In het 4e kwartaal werd door CCK een nieuwe productielocatie in Valencia in gebruik genomen, en deze maand zal de tweede 'productieband' in gebruik worden genomen. En met oog op de groeiende vraag naar blik heeft Crown een derde 'band' toegevoegd aan hun productielocatie in Cambodja.

Crown Holdings is een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling, productie en verkoop van verpakkingsmiddelen voor consumentenartikelen. Het bedrijf heeft zich in 120 jaar ontwikkeld tot een marktleidend fabrikant van stalen en aluminium blikken en spuitbussen, voor de opslag van drank, voedsel, industriële producten, schoonmaakmiddelen, en verzorgingsproducten. Naast de zogeheten container levert Crown ook alle benodigde oplossingen voor het afsluiten van blikken, spuitbussen, glazen potten en flessen. Crown wordt momenteel voor USD 52,50 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Beleggersnieuws, Peter Havik, SA

Deel dit bericht