Cijfers Ashland stellen verwachtingen analisten teleur RSS Feed

31-01-2013

Een van de waardebedrijven Ashland, maakte deze week haar fiscale cijfers voor het eerste kwartaal 2013 bekend. De cijfers waren beneden verwachting en het aandeel is inmiddels teruggezakt van terug van $86,96 naar $78,69%. Toch is de koers van het aandeel de laatste 12 maanden met ruim 33% gestegen.
Als marktleidend producent van allerhande onmisbare chemische toevoegingen (specialty chemicals) voor uiteenlopende industrie├źn als auto, papier, farmacie, bouw, voedsel en drank, energie en waterbehandeling, is het Noord-Amerikaanse Ashland Inc. onlosmakelijk verbonden aan duizenden producten en handelingen in ons dagelijks leven.
De omzet daalde dit kwartaal met 3% naar $ 1,87 miljard. Ook de winst per aandeel daalde met 6,67% naar $1,12 per aandeel. In de cijfers werd een eenmalige afschrijving van $ 31 miljoen meegenomen van het fabrieksonderdeel Guar, vanwege lagere prijzen en een afschrijving op inventaris. Zonder de afschrijving zou de winst per aandeel $1,37 zijn geweest.
Ondanks de koersstijging van afgelopen jaar is het bedrijf toch nog ondergewaardeerd, maar hiervoor dient het bedrijf wel afscheid te nemen van haar waterdivisie. De problemen met betrekking tot Guar zijn nu in ieder geval achter de rug.
ashland
Maurice Essers

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Bedrijfsupdates

Deel dit bericht