Speculatie overname Clariant doet koers stijgen RSS Feed

26-03-2015

Het Zwitserse Clariant AG (SIX Swiss: CLN) richt zich op de ontwikkeling en productie van ‘specialty chemicals’ en heeft zich in de afgelopen 20 jaar ontwikkeld tot een marktleider binnen dit segment. Deze chemicaliën vormen een essentiële basis voor de fabricage van tal van producten die onlosmakelijk verbonden zijn met onze samenleving. Clariant is anno 2015 op vijf continenten actief en sterk vertegenwoordigd in groeimarkten als China, India en Brazilië.

Volgens de Britse zakenkrant Financial Times is het Duitse Evonik Industries (XETRA: EVK) aan het overwegen om een overname bod uit te brengen op zijn Zwitserse branchegenoot Clariant AG. Evonik is de laatste tijd al vaker in het nieuws geweest. Evonik gaf begin dit jaar al eens aan aanzienlijke middelen te hebben om overnames uit te voeren en eventueel te financieren door middel van een uitgifte van nieuwe aandelen. Zo is Evonik ook in verband gebracht met het Nederlandse Koninklijke DSM. Op de geruchten in de markt wil Evonik Industries niet reageren.

Vrij recent brachten wij Clariant AG in een bedrijfsanalyse onder de aandacht. Het aandeel van Clariant AG schoot na bekendmaking van het gerucht direct omhoog met 8% en wordt momenteel op de Zwitserse beurs voor CHF 19,54 per aandeel verhandeld.

clariant

Rob Rutten

Door: Rob Rutten |
Algemeen, Bedrijfsupdates, Rob Rutten

Deel dit bericht