Het beursbedrijf ICE wordt eigenaar van NYSE Euronext RSS Feed

24-12-2012

Het Noord-Amerikaanse beursbedrijf Inter Continental Exchange (ICE) uit Atlanta heeft laten weten dat het voor USD 8,2 miljard de Europees-Amerikaanse beursmaatschappij NYSE Euronext zal overnemen. NYSE Euronext is een transatlantische samenwerking die in 2007 tot stand kwam door een fusie van de New York Stock Exchange met Euronext (de beurzen van Brussel, Parijs, Amsterdam en Lissabon) en de NYSE Arca.
Zoals wel vaker gebeurt bij dergelijke grote transacties wordt de overname met een combinatie van aandelenruil en contanten afgehandeld. ICE zal de aandeelhouders van NYSE Euronext USD 33,12 per aandeel bieden alsmede een belang van 36% in het nieuw te vormen bedrijf. NYSE Euronext wordt momenteel (21/12) verhandeld voor USD 32,10 per aandeel met een marktwaarde van USD 7,8 miljard.
ICE heeft laten weten dat het overweegt om de beurzen van Euronext op termijn af te stoten via een individuele beursgang. Het is overigens niet de eerste keer dat ICE het probeert. Vorig jaar bracht het bedrijf tezamen met Nasdaq een vijandig bod uit op NYSE Euronext, maar dat strandde op bezwaren van Europese toezichthouders.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen

Deel dit bericht