Atos koopt digital.security RSS Feed

14-10-2020

Het Franse Atos SE (Paris: ATO) laat weten dat de aankoop van digitial.security is afgerond. Digital.security is een dochterbedrijf van de Econom Group, en is een toonaangevende speler binnen het cybersecurity segment. Met deze aankoop verstevigd Atos z'n mondiale koppositie als het gaat om het verzorgen van digitale veiligheid. Atos haalt ook meteen het eerste CERT™ (Computer Emergency Response Team) in huis, een getraind team in combinatie met een speciaal laboratorium dat digital.security heeft opgestart om de veiligheid van IoT (internet of things) apparatuur te controleren. 

Eerder deze week liet Atos al weten dat ze het Amerikaanse Paladion hadden aangekocht. Paladion levert zogeheten Managed Detection & Response (MDR) diensten ter ondersteuning van cybersecurity, en is dus eveneens een mooie aanvulling op de bestaande expertise van Atos.

Atos SE, voorheen AtosOrigin, is de grootste dienstverlener in Europa op het gebied van IT consultancy, IT systeembeheer, outsourcing en het verwerken van online/offline betalingstransacties. Met het implementeren en optimaliseren van het informatiebeheer binnen uiteenlopende sectoren als gezondheidszorg, energie, strijdkrachten, educatie en telecommunicatie is het bedrijf nauw betrokken bij het verhogen van de omzet, winst en productiecapaciteit. Atos wordt momenteel voor EUR 70,60 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, atos, Peter Havik, SA

Deel dit bericht