BWM noteert solide verkoopcijfers voor Q3 FY20 RSS Feed

07-10-2020

De Duitse BMW Group (Frankfurt: BMW) liet vandaag weten dat het bedrijf gedurende het 3e kwartaal van FY2020 een solide verkoop mocht noteren. Er werden wereldwijd 675.680 BMW, MINI en Rolls-Royce voertuigen verkocht, en dat was een toename van +9% YoY. Uiteraard betrof het voor het overgrote deel voertuigen van het BMW merk, waarbij de elektrische auto's uitstekend presteerden (+50% YoY).

Als we het per regio bekijken noteerde Europa een stijging van +7% YoY, al moet gezegd worden dat de regio over het gehele jaar nog altijd op -20% staat in vergelijk met 9M FY19. In Azië verlopen de zaken voorspoedig. Deze regio boekte een stijging van +25% YoY, waarbij China met +31% voorop loopt. Voor het jaar tot nu toe (year to date; YTD) noteert China +6,4%. De regio Americas blijft vooralsnog flink achter met dalende verkoop YTD van -26%.

Niettegenstaande COVID-19 presteert het bedrijf over de breedte goed. Met name de verkoop van EV's verloopt voorspoedig. Er rijden naar verwachting eind 2021 meer dan 1 miljoen elektrische BMW voertuigen wereldwijd rond, en tegen 2023 verwacht het bedrijf meer dan 25 verschillende elektrische modellen aan te kunnen bieden. BMW is in die zin goed voorbereid op een elektrische toekomst.

De BMW Group is een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en productie van (luxe) personenwagens en SUV voertuigen onder de merknamen BMW, MINI, en Rolls-Royce. Naast auto’s is het bedrijf eveneens een wereldberoemd fabrikant van hoogwaardige motorfietsen die onder de naam BMW worden verkocht. Het laat zich raden dat het bedrijf voor z’n voertuigen tevens alle benodigde reserveonderdelen en accessoires levert. Naast de productie van voertuigen beschikt de BMW Group inmiddels over een indrukwekkende Financial Services divisie die uiteenlopende diensten verzorgt als auto lease (Alphabet), aankoopfinanciering, en verzekeringen. BMW wordt momenteel voor EUR 64,76 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, elektrische aandrijvingen, Peter Havik, SA

Deel dit bericht