DXC Tech rondt verkoop aan Veritas af RSS Feed

06-10-2020

Het Noord-Amerikaanse DXC Technology (NYSE: DXC) laat weten dat de verkoop van de State,  Local Health en Human Services activiteiten is afgerond. Genoemde segmenten werden voor USD 5 miljard aan Veritas Capital verkocht. Veritas is een Amerikaanse investeringsmaatschappij die zich richt op automatisering van overheidsdiensten en de gezondheidszorg binnen de VS. Veritas heeft de aankopen gebundeld in een nieuw bedrijf genaamd Gainwell Technologies.

DXC zal de inkomsten gebruiken om z'n kasboekje aan te sterken en de schuldpositie met USD 3,5 miljard af te lossen. Dit zal resulteren in een netto schuld van USD 3 miljard.

DXC Technology staat te boek als ’s werelds grootste zelfstandige, end-to-end IT services company. Het bedrijf telt momenteel 150.000 werknemers die wereldwijd (70+ landen) 6.000 klanten van IT ondersteuning voorzien. Deze IT ondersteuning kan variëren van systeemanalyse en ontwikkeling van ‘apps’, tot computerbeveiliging, advies bij systeemintegratie, en het verbeteren van communicatie tussen de front & back office. Kort samengevat kan je zeggen dat DXC bedrijven en overheden een helpende hand reikt om te ‘overleven’ in een snel veranderende digitale wereld.

DXC wordt momenteel voor USD 18,71 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Peter Havik, SA

Deel dit bericht