Historisch slecht 2e kwartaal voor Continental AG RSS Feed

01-10-2020

Het Duitse Continental AG (Frankfurt: CON) publiceerde onlangs de cijfers voor het 2e kwartaal van het boekjaar FY20, en die zagen er conform verwachting historisch slecht uit. De omzet noteerde EUR 6,6 miljard (-40% YoY) met een EBIT van EUR -634 miljoen (Q2 FY19 EUR +865 miljoen). De netto inkomsten bedroegen EUR -741 miljoen. Deze malaise heeft alles te maken met COVID-19 en de grootste economische crisis binnen de autoindustrie sinds de 2e Wereldoorlog. Wereldwijd daalde de autoproductie met -45%, en Continental zag z'n verdiensten binnen Europa en de VS met meer dan -65% dalen. De vrijekasstroom noteerde EUR -1,8 miljard!

Gelukkig heeft het bedrijf EUR 10 miljard aan contanten en ander krediet tot z'n beschikking, en is dus wel in staat om tegenvallers op te vangen. De eerder afgegeven verwachtingen voor FY2020 (jaarverslag FY19) waren wijselijk al ingetrokken.

Continental is bij het grote publiek vooral bekend als één van ’s werelds grootste fabrikanten van banden voor auto’s, vrachtwagens, bussen, (motor)fietsen, etc. Naast de eigen merknaam wordt al dit rubber ook verkocht onder merknamen als UNIROYAL, Dunlop, General Tire, en Barum. Maar in tegenstelling tot concurrenten als Michelin is Continental meer dan alleen banden. Dankzij een vooruitziend management en vele strategische acquisities heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot één van ‘s werelds grootste producenten van (custom)auto-onderdelen. Remsystemen, pneumatische vering, interieursystemen (beveiliging, infotainment, connectivity, instrumenten, head-up displays), aandrijfsystemen voor zowel EV als traditionele verbrandingsmotoren, airbagsystemen, parkeerhulp (camera’s), en systemen voor autonoom rijden zijn slechts een kleine greep uit het aanbod. Continental wordt momenteel verhandeld voor EUR 95,34 per aandeel.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Peter Havik, SA

Deel dit bericht