FLSmidth publiceert halfjaarcijfers FY20 RSS Feed

30-09-2020

Het Deense FLSmidth & Co. (Kopenhagen: FLS) heeft het zoals zoveel bedrijven moeilijk als gevolg van de coronacrisis. Over de 1e helft van FY20 bedroeg de omzet DKK 8,3 miljard, en dat was -15% YoY. De bruto winst van DKK 2 miljard noteerde -18% lager, en de EBITDA van DKK 359 miljoen was maar liefst -55% YoY. Met name de Cement divisie moest flinke klappen incasseren. Uiteindelijk werd er een winst van DKK 84 miljoen in de boeken bijgschreven (-77% YoY). De vrijekasstroom van DKK 324 mlljoen was één van de weinige opstekers. Deze bedroeg een jaar geleden DKK - 81 miljoen.

Ook de nieuwe orders blijven wat achter in vergelijk met vorig jaar, al zijn deze verliezen beperkt. Er werd gedurende 6 maanden voor DKK 9,8 miljard aan nieuwe orders ingeboekt, en dat lag -7% YoY. Op dit moment staat er voor DKK 15,3 miljard aan orders in het boekje, en dat is -9% minder dan een jaar geleden.

FLSmidth is een marktleidend leverancier van apparatuur, reserveonderdelen en complete verwerkingsinstallaties gericht op de winning van kolen, goud, ijzererts en koper, alsmede de fabricage van cement en kunstmest. Het bedrijf bestaat voor het overgrote deel uit ingenieurs die de vereiste apparatuur ontwerpen, plannen, installeren en onderhouden, waarbij de werkelijke fabricage wordt uitbesteed aan een wereldwijd netwerk van subcontractors (onderaannemers). Dit bespaart het bedrijf een hoop dure investeringen, zoals de bouw van grote fabrieksruimten en de aanschaf/opslag van materiaal. Het laat zich raden dat genoemde apparatuur wel van een FLSmidth logo wordt voorzien.

FLSmidth wordt momenteel op de beurs van Kopenhagen voor DKK 180,- per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, flsmidth, Peter Havik, SA

Deel dit bericht