Capri Holdings boekt verlies over FY20 RSS Feed

23-07-2020

Het Noord-Amerikaanse modehuis/luxury group Capri Holdings Ltd. (NYSE: CPRI) publiceerde onlangs de cijfers voor boekjaar 2020 (t/m 31/3). Het laat zich raden dat het vierde kwartaal te lijden had onder de huidige COVID-19 pandemie, en cijfers voor Q4 noteerden dan ook een omzetdaling van 11% YoY. Maar de eerste drie kwartalen verliepen redelijk op schema, en met een jaaromzet van USD 5,55 miljard noteerde deze een stijging van 6% YoY. Ook de bruto winst bleef met USD 3,27 miljard net iets boven vorig jaar hangen, maar de netto inkomsten noteerden met name als gevolg van Q4 een verlies van USD -225 miljoen. Dit was een jaar geleden nog USD +542 miljoen.

Wat betreft omzet was het vooral het merk Versace dat goede zaken deed gedurende FY20. Jimmy Choo en Michael Kors presteerden min of meer gelijk aan FY19. Maar goed, omzet is geen winst, en zowel Versace en Jimmy Choo moesten uiteindelijk een netto verlies van enkele miljoenen noteren. Michael Kors was zoals gebruikelijk de grootverdiener die alsnog netto inkomsten van USD 850 miljoen wist te boeken. Helaas waren er de nodige boekhoudkundige afschrijvingen (corona en non-corona gerelateerd) waardoor de holding als geheel een verlies moest boeken.

Het op de BVI (British Virgin Islands) geregistreerde Capri Holdings Ltd. is de voortzetting van Michael Kors Holdings (MKH) dat in 2011 aan de NYSE werd genoteerd. Na de aankoop van de Britse schoenenfabrikant Jimmy Choo (2017) en het Italiaanse modehuis Versace (2019) ging Kors op zoek naar een wat meer internationale naam en werd gekozen voor Capri Holdings. Naast de bekende kleding en damestassen van Michael Kors, en de haute couture van Versace biedt Capri Holdings inmiddels een uitgebreid assortiment schoenen, sieraden, make-up, en geurtjes, en mag het bedrijf met recht een global fashion luxury group genoemd worden. CPRI wordt momenteel voor USD 16,97 aan de beurs van New York verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Peter Havik, SA

Deel dit bericht