G4S treft regeling met Serious Fraud Office RSS Feed

14-07-2020

Het Britse G4S (Londen: GFS) laat weten dat het bedrijf een schikking heeft getroffen met het Britse Ministerie van Jusitie betreffende frauduleuze activiteiten van dochteronderneming G4S Care and Justice Services (G4SCJ). G4SCJ wordt er van beschuldigd dat ze er in 2011 en 2012 een ietwat creatieve boekhouding op na hebben gehouden, en liggen sindsdien in de clinch met de Britse Serious Fraud Office (SFO).

Maar G4S heeft de afgelopen jaren nauw samengewerkt met de Britse overheid aan een onderzoek, en het bedrijf heeft laten zien dat de interne structuur van G4SCJ in positieve zin is verbeterd. Voor een bedrag van GBP 45 miljoen en een aantal vooralsnog onbekende toezeggingen van G4S heeft de SFO z'n onderzoek gestaakt.

G4S is ’s werelds grootste beveiligingsorganisatie. Het bedrijf levert wereldwijd een enorme variëteit aan diensten op het gebied van beveiliging/veiligheid waaronder mobiele bewaking, onderzoeksdiensten, surveillanceapparatuur, software, consultancy, crisis- management, geldtransportbeveiliging en 24h alarmdiensten. G4S wordt momenteel op de beurs van Londen voor GBP 1,30 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, cash solutions, CASH360, G4S, Peter Havik, SA

Deel dit bericht