Buffett schenkt wederom aandelen aan het goede doel RSS Feed

09-07-2020

Warren Buffett, CEO van het Noord-Amerikaanse Berkshire Hathaway (NYSE: BRK) heeft ook dit jaar weer een groot deel van zijn vermogen aan goede doelen geschonken. Zoals ieder jaar sinds 2006, en conform belofte, werd een deel van zijn persoonlijke voorraad BRK/A aandelen geconverteerd naar BRK/B aandelen en verdeeld onder de gebuikelijke 5 filantropische instellingen: Bill and Melinda Gates Foundation, Susan Thompson Buffett Foundation, the Sherwood Foundation, Howard G. Buffett Foundation en NoVo Foundation.

De schenking betrof ditmaal 15.971.345 BRK/B aandelen met een waarde van om en nabij USD 3 miljard. Buffett heeft inmiddels 45% van zijn aandelen aan bovengenoemde stichtingen geschonken. De totale som van al die liefdadigheid ligt rond de USD 37 miljard!

Berkshire Hathaway is een conglomeraat van 90 geprivatiseerde bedrijven actief in uiteenlopende sectoren als verzekeringen, spoorwegen, luchtvaart, energie, chemie, banken, voedingswaren, en vele anderen. De B-aandelen van het bedrijf worden momenteel voor USD 181,29 per stuk verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Berkshire Hathaway, Peter Havik, SA, Warren Buffett

Deel dit bericht