G4S publiceert 5 maanden update RSS Feed

02-07-2020

Het Britse G4S (Londen: GFS) publiceerde onlangs een update over de gang van zaken gedurende de eerste 5 maanden van 2020. Zoals eerder bericht is de verkoop van de traditionele cash solutions activiteiten nu voor 75% afgerond. Het betreft hier het traditionele beveiligde transport van geld en andere waardevolle zaken in de bekende bepantserde wagens. De genoemde 75% werd aan het Amerikaanse Brinks Company verkocht voor GBP 727 miljoen.

De focus van het bedrijf richt zich nu op Secure Solutions en de winstgevende betalingsdienstverlening voor het MKB (retail cash solutions) zoals CASH360 en G4SPay. Niettegenstaande de flinke (economische) uitdagingen veroorzaakt door het coronavirus, noteerde Secure Solutions een lichte stijging in de omzet vergeleken met een jaar geleden. Dat is een mooie prestatie, en goed nieuws voor beleggers want deze divisie is goed voor 90% van de omzet. Retail Cash Solutions moest zoals verwacht een verlies van 16% YoY incasseren. Dit had alles te maken met de effecten van wereldwijde lockdown maatregelen.

Alles opgeteld noteerde de totale omzet een verlies van -1% in vergelijk met dezelfde periode vorig jaar. De hoeveelheid nieuwe contracten die werd binnengehaald is eveneens vergelijkbaar met een jaar geleden. Al met al lijkt G4S de coronacrisis aardig door te komen.

G4S is ’s werelds grootste beveiligingsorganisatie. Het bedrijf levert wereldwijd een enorme variëteit aan diensten op het gebied van beveiliging/veiligheid waaronder mobiele bewaking, onderzoeksdiensten, surveillanceapparatuur, software, consultancy, crisis- management, geldtransportbeveiliging en 24h alarmdiensten. G4S wordt momenteel op de beurs van Londen voor GBP 1,14 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, bankbiljetten, cash solutions, CASH360, G4S, Peter Havik, SA

Deel dit bericht