Rexel lost lening vroegtijdig af RSS Feed

25-06-2020

Het Franse Rexel SA (Parijs: RXL) laat weten dat ze verstrekt krediet ter waarde van EUR 550 miljoen hebben afgelost. Deze kredietverstrekking was onderdeel van een zogeheten credit line van EUR 850 miljoen waar Rexel over kan beschikken. Rexel had eind maart aanspraak gemaakt op de EUR 550 miljoen als financiële voorzorg naar aanleiding van de coronacrisis. Het bedrijf geeft aan de maatregelen die ze hadden getroffen (salarisverlaging, minder investeringen, etc.) dusdanig veel geld hebben opgeleverd dat de lening niet nodig is. En dat geeft in ieder geval vertrouwen in het huidige management. En het bespaart een hoop rentebetalingen. 

Rexel noteerde over het 1e kwartaal van boekjaar 2020 een omzet van EUR 3,22 miljard. Het jaar begon sterk, maar als gevolg van corona boekte de omzet alsnog een daling van -3,3% YoY.

Rexel SA is een marktleidend distributeur van elektrische onderdelen- en producten voor professionele doeleinden. Het aanbod omvat alles voor verlichtingsdoeleinden (armaturen, gloeilampen, fittings, dimmers, schakelaars, etc.), allerhande kabels (bougie, coax, installatie, stuurstroom, etc.), kabeldraagsystemen, bewakings- en (brand)beveiligingssystemen, frequentieregelaars, schakelbakken, onderdelen voor windmolens, zonnepanelen, EV laadunits, en nog vele duizenden andere producten. Rexel wordt momenteel voor EUR 9,82 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Peter Havik, rexel, SA

Deel dit bericht