Aumann AG publiceert cijfers 1e kwartaal RSS Feed

02-06-2020

Het Duitse Aumann AG (Frankfurt: AAG) publiceerde onlangs de cijfers voor het 1e kwartaal van FY20. De omzet noteerde EUR 48 miljoen. Het E-mobility segment noteerde een stijging van 11,8% YoY, maar het Classic segment zag z'n inkomsten YoY halveren. Door COVID-19 is er een hoop (economische) onzekerheid wereldwijd, en dat voelt ook de autoindustrie. Aumann zag z'n orderboekje met EUR 38,6 miljoen groeien, maar dat lag wel -8% lager dan een jaar geleden. Min of meer tegenstrijdig aan de omzet noteerde het Classic segment een constante en hogere order intake dan E-moblility; EUR 24,5 miljoen tegen EUR 13,9 miljoen.

Het management laat weten dat als gevolg van de coronacrisis de vraag van leveranciers flink is terug gelopen. Productiefaciliteiten van autofabrikanten werken op halve kracht of zijn in veel gevallen zelfs gesloten. FY20 zal zonder twijfel minstens zo uitdagend verlopen als FY19, al geeft Aumann wijselijk geen verwachtingen af.

Daar staat tegenover dat het bedrijf schuldenvrij is met EUR 93 miljoen in contanten. Het management verwacht dan ook dat ze de huidige uitdagingen met succes zullen weerstaan. 

Aumann AG is het resultaat van een fusie tussen diverse dochterbedrijven van het Duitse MBB SE (MBB Group). Aumann Winding & Automation Gruppe (Aumann GmbH), Aumann Berlin, MBB Fertigungstechnik GmbH, en MBB Technologies (China) Ltd. werden in 2016 samengevoegd tot Aumann AG en in 2017 aan de Duitse beurs genoteerd. In het huidige 'jasje' is dit een heel jong bedrijf. Maar de oorsprong van Aumann GmbH voert terug naar 1936, en in die zin is het bedrijf al meer dan 80 jaar actief met het winden van koperspoelen voor elektromotoren en het bekleden/isoleren van koperdraad. Het bedrijf wordt momenteel voor EUR 11,96 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, eDrive, Peter Havik, SA

Deel dit bericht