DXC Technology sluit een moeizaam FY20 af RSS Feed

28-05-2020

Het Noord-Amerikaanse DXC Technology (NYSE: DXC) publiceerde gisteren de cijfers voor het 4e kwartaal van boekjaar 2020 (t/m 31/3) alsmede de jaarcijfers. Met USD 4,8 miljard lag de kwartaalomzet min of meer gelijk aan een jaar geleden, en ook de jaaromzet van USD 19,6 miljard was vergelijkbaar met vorig jaar (FY19 USD 20,7 miljard). Dat de verdiensten op hetzelfde niveau bleven was te danken aan de Global Business Services divisie die z'n omzet met +5,3% zag stijgen. Dit compenseerde het verlies van de Global Infrastructure Services divisie enigszins.

Maar het bedrijf had gedurende FY20 te maken met flink wat boekhoudkundige afschrijvingen, herstructureringskosten, en een flinke afschrijving op de goodwill waardering. Alles bij elkaar moest er USD -24 miljard worden afgeschreven waardoor er uiteindelijk een nettoverlies van USD -5,4 miljard (USD -20,76 per aandeel) in de boeken werd bijgeschreven. Als we het gros van de doorgaans eenmalige afschrijvingen niet meenemen (non-GAAP) dan komen de netto verdiensten uit op USD +5,58 per aandeel.

DXC Technology staat te boek als ’s werelds grootste zelfstandige, end-to-end IT services company. Het bedrijf telt momenteel 150.000 werknemers die wereldwijd (70+ landen) 6.000 klanten van IT ondersteuning voorzien. Deze IT ondersteuning kan variëren van systeemanalyse en ontwikkeling van ‘apps’, tot computerbeveiliging, advies bij systeemintegratie, en het verbeteren van communicatie tussen de front & back office. Kort samengevat kan je zeggen dat DXC bedrijven en overheden een helpende hand reikt om te ‘overleven’ in een snel veranderende digitale wereld. DXC wordt momenteel voor USD 16,57 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Peter Havik, SA

Deel dit bericht