Atlas Corporation doet goede zaken in 1e kwartaal RSS Feed

20-05-2020

Asset management bedrijf Atlas Corporation (NSYE: ATCO) publiceerde onlangs de cijfers voor het 1e kwartaal van boekjaar FY2020. Met USD 308 miljoen mocht er een recordproductie in de boeken worden bijgeschreven, aangevuld met een operationele winst van USD 127 miljoen.Ook dit was een record. Het bedrijf heeft USD 394 miljoen in kas en keerde het afgelopen kwartaal z'n eerste dividend uit (USD 0,125 per aandeel. Niettegenstaande alle COVID-19 gerelateerde perikelen durfde ATCO het aan om z'n eerder afgegeven omzetverwachting voor FY20 te verhogen naar USD 1,18 miljard - USD 1,22 miljard. Een geringe verhoging, maar toch.

Dat er het afgelopen kwartaal records werden gevestigd is niet zo verwonderlijk. De Atlas Corporation is in zekere zin een voortzetting van de Seaspan Corporation, maar dan aangevuld met de verdiensten van het onlangs aangekochte APR Energy. Zowel Seaspan als APR zijn van de beurs gehaald en ondergebracht in de holding constructie Atlas Corporation.

APR Energy is een leasebedrijf dat zich richt op de verhuur van mobiele apparatuur voor het opwekken van energie (elektriciteit) zoals gasturbines. De klantenkring bestaat uit grote bedrijven en (overheids) nutsbedrijven.

Seaspan is 's werelds grootste onafhankelijke leasebedrijf voor de verhuur van containerschepen. Het bedrijf beschikt momenteel over een vloot van 123 schepen variërend in capaciteit van 2.500 TEU (twenty-foot equivalent units; 20-voet containers) tot de ‘grote jongens’ met een belading van 13.000 TEU - 14000 TEU. De clientèle bestaat uit vrijwel alle grote containerverschepers waaronder COSCO Shipping, Yang Ming, MOL, Maersk, Evergreen, CMA CMG, en Hapag-Lloyd. De totale beladingscapaciteit van Seaspan ligt nu boven de 1 miljoen TEU. Het bedrijf noteerde het afgelopen kwartaal een bezettingsgraad van 98% en heeft inmiddels charters gevonden voor alle 123 schepen.

Atlas Corporation wordt momenteel op de beurs van New York voor USD 7,20 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Peter Havik, SA

Deel dit bericht