Berkshire Hathaway verkoopt belang in Goldman Sachs RSS Feed

20-05-2020

Het Noord-Amerikaanse Berkshire Hathaway (NYSE: BRK) heeft z'n belang in de Amerikaanse beleggingsbank Goldman Sachs flink gereduceerd. Van de 12 miljoen aandelen werden er 10 miljoen verkocht en zijn er nu nog enkel  'gewone' aandelen over. Voorheen had BRK ook zogeheten preferred stocks in handen die een hoog dividend uitkeerden. Het belang van BRK was van vitaal belang voor Goldman Sachs gedurende de crisis van 2008.

BRK's CEO Warren Buffett voorziet moeilijke tijden voor beleggingsbanken nu de rentevoet (vrijwel) overal op 0% staat. Ook het belang in de belegingsbank JP Morgan Chase werd met 2 miljoen aandelen teruggeschroefd, al heeft BRK hier nog altijd een belang van 58 miljoen aandelen.

Buffett is overigens niet volledig anti-bank. Zijn belang in PNC Financial (NYSE:PNC) werd verder uitgebreid, en BRK is al geruime tijd grootaandeelhouder in Bank of America (NYSE: BAC) en Wells Fargo Bank (NSYE: WFC).

Berkshire Hathaway is een conglomeraat van 90 geprivatiseerde bedrijven actief in uiteenlopende sectoren als verzekeringen, spoorwegen, luchtvaart, energie, chemie, banken, voedingswaren, en vele anderen. De B-aandelen van het bedrijf worden momenteel voor USD 172,50 per stuk verhandeld.

Peter Havik

 

 

 

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Berkshire Hathaway, Peter Havik, SA, Warren Buffett

Deel dit bericht