Moeizaam 1e kwartaal voor de Timken Company RSS Feed

19-05-2020

De Noord-Amerikaanse lagerspecialist Timken Company (NYSE: TKR) publiceerde onlangs de cijfers voor het 1e kwartaal van boekjaar 2020, en die laten een moeizaam kwartaal zien. De omzet noteerde USD 923,4 miljoen, een daling van -5,7% YoY. De netto inkomsten kwamen uit op USD 80,7 miljoen met een winst per aandeel van USD 1,06. De winst en EPS noteerden een jaar geleden resp. USD 91 miljoen en USD 1,19. De vrijekasstroom noteerde USD 24 milijoen, en er werden 1 miljoen eigen aandelen opgekocht.

Beide Timken divisies zagen hun verdiensten YoY dalen als gevolg van een verminderde vraag en tegenvallende FX. Dat neemt niet weg dat de cijfers een duidelijke verbetering waren t.o.v. Q4 FY19.

De effecten van COVID-19 waren over het 1e kwartaal gering. Maar het management houdt er rekening mee dat het 2e kwartaal zwaarder geraakt zal worden, en om die reden zijn ze al bezig om daar waar mogelijk kosten te reduceren. Zo wordt de opkoop van eigen aandelen voorlopig stil gelegd.

De Timken Company is al meer dan honderd jaar een begrip op het gebied van friction management. Sinds de introductie van de Timken kegellager in 1898 heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot toonaangevend leverancier van allerhande lagers, lubricatie en pakkingen voor de fabricage van personenwagens, treinwagons, locomotieven, vrachtwagens, landbouwtractoren en mijnbouwmaterieel. Maar ook hijskranen, houtzagerijen, drukpersen, papierfabrieken, ophaalbruggen, windturbines, vliegtuigen en tanks zijn allen afhankelijk van soepel lopende onderdelen en maken dankbaar gebruik van Timken producten. Timken wordt momenteel voor USD 41,- per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Peter Havik, SA

Deel dit bericht