Continental AG publiceert cijfers 1e kwartaal RSS Feed

13-05-2020

Het Duitse Continental AG (Frankfurt: CON) publiceerde onlangs de cijfers voor het 1e kwartaal van het boekjaar FY20, en die zagen er conform verwachting niet best uit. De omzet noteerde EUR 9,8 miljard (-11% YoY) met een EBIT van EUR 432 miljoen (-50% YoY). Dit had veel te maken met een daling van de autoproductie in China met -50% als gevolg van COVID-19. De Europese automarkt daalde met -20% en de VS met -10%. Continental heeft wereldwijd 40% van z'n productielocaties moeten sluiten. Er was wel 1 lichtpuntje in de vorm van een positieve vrijekasstroom van EUR 59 miljoen. Dit was een jaar geleden nog EUR -580 miljoen.

Het management verwacht dat de volle impact van COVID-19, met name in Europa en de VS, in het 2e kwartaal te voelen valt. Dit zal naar verwachting het slechtste kwartaal van FY20 worden. Uit voorzorg worden geplande investeringen geparkeerd, en streeft het bedrijf naar een investeringsreductie van -20% gedurende het boekjaar. Continental heeft EUR 2,5 miljard aan contanten tot z'n beschikking aangevuld met EUR 4,3 miljard aan krediet bij diverse geldschieters. Dus in die zin is het bedrijf wel in staat om tegenvallers op te vangen.

De eerder afgegeven verwachtingen voor FY2020 (jaarverslag FY19) waren al ingetrokken. Maar het bedrijf weet niet wanneer een aanpassing kan worden doorgegeven. De omzetverwachtingen voor de Automotive Group lagen tussen de EUR 25,5 miljard - EUR 26,5 miljard. Voor de Rubber Group lagen de verwachtingen tussen de EUR 17 miljard - EUR 18 miljard. Dus dat zou in het meest gunstige geval resulteren in een omzet van EUR 44,5 miljard met een gemiddelde marge van 6,5%. Over FY19 noteerde het bedrijf een omzet van EUR 44,5 miljard met een aangepaste EBIT marge van 7,4%. De vrijkasstroom noteerde EUR 1,3 miljard.

Continental is bij het grote publiek vooral bekend als één van ’s werelds grootste fabrikanten van banden voor auto’s, vrachtwagens, bussen, (motor)fietsen, etc. Naast de eigen merknaam wordt al dit rubber ook verkocht onder merknamen als UNIROYAL, Dunlop, General Tire, en Barum. Maar in tegenstelling tot concurrenten als Michelin is Continental meer dan alleen banden. Dankzij een vooruitziend management en vele strategische acquisities heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot één van ‘s werelds grootste producenten van (custom)auto-onderdelen. Remsystemen, pneumatische vering, interieursystemen (beveiliging, infotainment, connectivity, instrumenten, head-up displays), aandrijfsystemen voor zowel EV als traditionele verbrandingsmotoren, airbagsystemen, parkeerhulp (camera’s), en systemen voor autonoom rijden zijn slechts een kleine greep uit het aanbod. Continental wordt momenteel verhandeld voor EUR 72,28 per aandeel.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, elektrische aandrijvingen, Peter Havik, SA

Deel dit bericht