Solvay publiceert cijfers 1e kwartaal FY20 RSS Feed

06-05-2020

Het Belgische Solvay SA (Brussel: SOLB) publiceerde vandaag de cijfers voor het 1e kwartaal van boekjaar 2020 (t/m 31/12). De omzet noteerde met EUR 2,47 miljard een lichte daling van -3,8% in vergelijk met een jaar geleden. Maar de EBITDA scoorde met EUR 569 miljoen vrijwel gelijk YoY, en dat is een mooie prestatie omdat er in de cijfers flinke COVID-19 gerelateerde verliezen uit China zijn verwerkt. Een sterke vraag vanuit de gezondheidszorg, landbouwsector, personal care, en de voedselbranche kon de tegenvallers uit de olie- en gassector compenseren.

Het bedrijf boekte een winst per aandeel van EUR 2,08 (+3,7% YoY) en een indrukwekkende vrijekasstroom van EUR 202 miljoen. Dit was een jaar geleden nog een verlies(kosten)post van EUR 91 miljoen. De schuldpositie daalde met EUR -700 miljoen. Dit was mede te danken aan de verkoop van de Polyamide activiteiten.

Solvay is een marktleidend fabrikant van allerhande advanced materials en specialty chemicals die onlosmakelijk verbonden zijn aan talloze industrieën zoals de autosector, luchtvaart, landbouw, gezondheidszorg, energiesector, voedselindustrie, mijnbouw, elektronica, bouwsector, etc. Het bedrijf is groot geworden dankzij het baanbrekende Solvayproces, een zeer efficiënte en lucratieve methode om natriumcarbonaat (soda) en natriumbicarbonaat te produceren. Solvay was, en is nog altijd, marktleidend producent van deze vrijwel onmisbare en onvervangbare ingrediënten. Solvay wordt momenteel voor EUR 73,18 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, composites, Peter Havik, SA

Deel dit bericht