TechnipFMC publiceert cijfers 1e kwartaal RSS Feed

30-04-2020

De Frans/Amerikaanse oil field service provider TechnipFMC (NYSE: FTI) publiceerde onlangs de cijfers voor het 1e kwartaal van FY20. En conform de gehele olie- en gassector moesten flinke verliezen in de boeken worden bijgeschreven. De omzet noteerde met USD 3,1 miljard nog een stijgng van 7,5% YoY. Maar de netto inkomsten noteerden een verliespost van USD 3,2 miljard met een verlies per aandeel van USD 7,28. Dit verlies had alles te maken met herberekening van de total asset value van de Subsea en Surface Technologies divisies die USD 3,16 miljard daalde. Deze herberekening was het gevolg van de dalende olie- en gasprijzen. Naast deze impairment charge werd er ook voor een kleine USD 50 miljoen aan directe COVID-19 verliezen ingeboekt.

Als we deze boekhoudkundige zaken niet meerekenen dan noteerde de aangepaste EBITDA USD +220 miljoen. Het bedrijf heeft in rap tempo diverse kostenbesparingen doorgevoerd die op jaarbasis USD 350 miljoen zouden moeten besparen. Een onderdeel van deze maatregelen is een salarisreductie van 30% voor het bestuur en de RvC.

Financieel gezien staat FTI overigens sterk in de schoenen, en zou het zonder problemen de huidige coronacrisis moeten kunnen doorstaan. Het orderboekje noteert USD 22 miljard, en het bedrijf heeft een kleine USD 6 miljard aan contanten in de kluis liggen.

TechnipFMC is het resultaat van een fusie tussen het Franse Technip SA en het Amerikaanse FMC Technologies die in 2017 werd afgerond. Het bedrijf is één van ’s werelds grootste oil field service providers (dienstverleners voor de olie- en gassector), en levert allerhande materiaal, kennis, en diensten om de exploratie, productie, verwerking, en opslag van olie en gas te faciliteren. Het bedrijf is zowel onshore als offshore actief, en zowel onder als boven water. TechnipFMC wordt momenteel verhandeld voor USD 9,27 per aandeel, en noteerde vandaag een stijging van +16%.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, fmc technologies, Peter Havik, SA, technip

Deel dit bericht