Huntsman Corp. koopt CVC Thermoset Specialties RSS Feed

25-03-2020

Chemiegigant Huntsman Corp. (NYSE: HUN) laat weten dat het bedrijf een overeenkomst heeft getekend voor de aanschaf van CVC Thermoset Specialties. CVC is een Noord-Amerikaans fabrikant van specialty chemicals voor de productie van composieten, harsen, coatings, en lijmen. Het bedrijf is onderdeel van Emerald Performance Materials LLC. Huntsman betaalt USD 300 miljoen voor CVC. Dit zal in het geheel worden gefinancierd met contanten uit het spaarpotje. De transactie zal naar verwachting eind 2020 worden afgerond.

CVC zal worden ondergebracht in de Huntsman divisie Advanced Materials. De versterkers en uitharders die CVC levert zullen worden gebruikt om Huntsman's marktleidende epoxy-producten sterker en duurzamer te maken.

De Huntsman Corporation werd in 2004 aan de de beurs van New York genoteerd, maar het bedrijf is in verschillende samenstellingen al sinds 1970 actief. Wat meer dan 40 jaar geleden begon als de Huntsman Container Corporation en de productie van de bekende Big Mac “clamshell” verpakkingsdoosjes, is inmiddels verworden tot een marktleidend fabrikant van zogeheten specialty chemicals. n tegenstelling tot vroeger levert het bedrijf dus geen afgewerkte, gebruiksklare producten meer af, maar is de focus gericht op de zeer lucratieve ontwikkeling en productie van essentiële ingrediënten. Huntsman wordt momenteel voor USD 13,85 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, composites, huntsman corporation, Peter Havik, SA

Deel dit bericht