G4S publiceert eindejaarscijfers voor FY19 RSS Feed

19-03-2020

Het Britse G4S (Londen: GFS) publiceerde onlangs de cijfers voor boekjaar 2019 (t/m 31/12). De omzet noteerde met GBP 7,67 miljard een kleine +5% hoger dan FY18. De EBITDA lag met GBP 501 miljoen op gelijke hoogte met FY18, en dat geldt ook voor de netto inkomsten (GBP 263 miljoen) en de winst per aandeel (GBP 0,17). Maar de vrijekasstroom deed goede zaken en steeg YoY met +9% naar GBP 633 miljoen.

Eind februari werd een grote stap afgerond in de reorganisatie van het bedrijf. Voor een vergoeding van GBP 727 miljoen (waarvan GBP 670 miljoen in contanten) werd een groot deel van de cash solutions divisie verkocht aan de Amerikaanse Brinks Company. Het betreft hier het traditionele beveiligde transport van geld en andere waardevolle zaken in de bekende bepantserde wagens. Deze 'schoonmaak' stelt G4S in staat om meer te focussen op winstgevende betalingsdienstverlening voor het MKB (retail cash solutions) zoals CASH360 en G4SPay.

G4S is ’s werelds grootste beveiligingsorganisatie. Het bedrijf levert wereldwijd een enorme variëteit aan diensten op het gebied van beveiliging/veiligheid waaronder mobiele bewaking, onderzoeksdiensten, surveillanceapparatuur, software, consultancy, crisis- management, geldtransportbeveiliging en 24h alarmdiensten. G4S wordt momenteel op de beurs van Londen voor GBP 0,98 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, G4S, Peter Havik, SA

Deel dit bericht