Seaspan Corp. verdwijnt van de beurs RSS Feed

18-03-2020

Nu APR Energy Ltd. officieel is aangekocht door de Seaspan Corporation is de voorgenomen reorganisatie ook afgerond. Met de deal was een bedrag van USD 750 miljoen gemoeid. Seaspan Corp. en APR worden niet meer aan de beurs genoteerd, en vallen als dochterbedrijven onder het nieuw gevormde Atlas Corporation. Atlas Corp. wordt aan de beurs van New York verhandeld onder tickersymbook ATCO. Seaspan aandeelhouders ontvingen voor ieder aandeel SSW 1 aandeel ATCO. Houders van een zogeheten SSW prefered share ontvingen hiervoor 1 ATCO prefered share.

APR Energy is een leasebedrijf dat zich richt op de verhuur van mobiele apparatuur voor het opwekken van energie (elektriciteit) zoals gasturbines. De klantenkring bestaat uit grote bedrijven en (overheids) nutsbedrijven.

Seaspan is 's werelds grootste onafhankelijke leasebedrijf voor de verhuur van containerschepen. Het bedrijf beschikt momenteel over een vloot van 112 schepen variërend in capaciteit van 2.500 TEU (twenty-foot equivalent units; 20-voet containers) tot de ‘grote jongens’ met een belading van 13.000 TEU - 14000 TEU. De clientèle bestaat uit vrijwel alle grote containerverschepers waaronder COSCO Shipping, Yang Ming, MOL, Maersk, Evergreen, CMA CMG, en Hapag-Lloyd. Het bedrijfpubliceerde onlangs de cijfers voor het 4e kwartaal en eindejaar FY2019. De kwartaalcijfers waren min of meer gelijk aan een jaar geleden, maar de jaaromzet noteerde met USD 1,13 miljard een record. Ook de operationele verdiensten noteerden met USD 687 miljoen een record, en de netto verdiensten lagen met USD 439 miljoen +57% hoger dan FY18. De vrijkasstroom noteerde met USD 783 miljoen het zoveelste record, en de winst per aandeel lag met USD 1,72 +30% hoger dan vorig jaar.

Eind december werd de aankoop van 6 additionele containerschepen afgerond, en bedraagt de totale beladingscapaciteit van Seaspan's vloot 1 miljoen TEU (twenty-foot equivalent units; 20-voet containers). De bezettingsgraad van de vloot noteerde over FY19 rond de 90%, en dat is het hoogste percentage sinds 2014.

Atlas Corporation wordt momenteel op de beurs van New York voor USD 7,88 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Peter Havik, Prem Watsa, SA

Deel dit bericht