Rexel SA zet stijgende lijn voort RSS Feed

14-02-2020

Het Franse Rexel SA (Parijs: RXL) publiceerde onlangs de cijfers voor het 4e kwartaal van 2019, alsmede de eindejaarscijfers. De kwartaalomzet bedroeg EUR 3,52 miljard, en met EUR 13,7 miljard lag de jaaromzet +3% hoger YoY (year on year). Dit was te danken aan een stijgende omzet in 2 van de 3 regio's (Europa -0,2%, Noord-Amerika +4%, Azië +2%). En ook de feitelijke verdiensten noteerden in FY19 een flinke groei. De EBITDA mocht met EUR 685 miljoen een groei van +5% ten opzichte van FY18 bijschrijven, en de netto inkomsten noteerden met EUR 204 miljoen een stijging van maar liefst +50% YoY. De vrijekasstroom noteerde uiteindelijk EUR 461 miljoen, en met EUR 1,95 miljard daalde de schuldpositie met EUR 70 miljoen YoY. Naar aanleiding van de solide cijfers zal het dividend met 4 cent worden verhoogd naar EUR 0,48 per aandeel.

Vorig jaar rond deze tijd gaf het management voor FY19 een verwachte omzetstijging van 2% - 4% af, alsmede een stijging van de EBITDA tussen de 5% - 7%. Deze verwachtingen werden keurig waargemaakt en hiermee was FY19 het derde opeenvolgende jaar met solide cijfers en een stijgende lijn. Voor 2020 verwacht het management een stijging van de EBITDA tussen de 2% - 5%.

Rexel SA is een marktleidend distributeur van elektrische onderdelen- en producten voor professionele doeleinden. Het aanbod omvat alles voor verlichtingsdoeleinden (armaturen, gloeilampen, fittings, dimmers, schakelaars, etc.), allerhande kabels (bougie, coax, installatie, stuurstroom, etc.), kabeldraagsystemen, bewakings- en (brand)beveiligingssystemen, frequentieregelaars, schakelbakken, onderdelen voor windmolens, zonnepanelen, EV laadunits, en nog vele duizenden andere producten. Rexel wordt momenteel voor EUR 13,12 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Peter Havik, rexel, SA

Deel dit bericht