Buffett verkoopt zijn Media Group RSS Feed

31-01-2020

Warren Buffett laat geen kans voorbij gaan om te vertellen dat zijn werkethiek het resultaat is van jarenlang kranten bezorgen. Hij is dan ook altijd trots geweest op de +30 digitale en gedrukte kranten die zijn Media Group verzorgde. Maar aan alles komt een einde, en deze week liet Berkshire Hathaway (NYSE: BRK) weten dat ze de BH Media Group aan Lee Enterprises zullen verkopen voor een bedrag van USD 140 miljoen. Voor Lee Enterprises is het logistiek een kleine stap want het bedrijf stuurt de activiteiten van BHMG al sinds 2018 aan onder een soort managementovereenkomst. Naast de 30 kranten geeft BHMG 50 wekelijkse publicaties uit (plus websites) alsmede 32 diverse geprinte producten. 

Naast de verkoop van BHMG zal BRK een lening van USD 576 miljoen verstrekken aan Lee Enterprises tegen een jaarlijkse rente van 9%. Lee Enterprises zal dit geld gebruiken voor de genoemde aankoop alsmede het saneren van hun schuldpositie.

Berkshire Hathaway is een conglomeraat van 90 geprivatiseerde bedrijven actief in uiteenlopende sectoren als verzekeringen, spoorwegen, luchtvaart, energie, chemie, banken, voedingswaren, en vele anderen. Daarnaast heeft het bedrijf een winstgevende beleggingsportefeuille. De B aandelen van Berkshire Hathaway worden momenteel voor USD 226,50 per stuk verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Berkshire Hathaway, Peter Havik, SA, Warren Buffett

Deel dit bericht