BMW maakt belofte waar RSS Feed

07-01-2020

De Duitse BMW Group (Frankfurt: BMW) laat weten het bedrijf conform belofte 2019 heeft afgesloten met meer dan een half miljoen elektrische voertuigen (hybride en vol-elektrisch) op de weg. Modellen als de BMW i3 en i8, de MINI eCountryman, en nieuwkomers als de BMW 330e doen goede zaken. Voor dit jaar wordt de lancering van de vol-elektrische iX3 verwacht, een SUV die naar verwachting in China goed zal scoren. BMW heeft zichzelf als doel gesteld om eind 2021 in ieder geval 1 miljoen elektrische voertuigen op de weg te hebben.

Het is dan ook goed nieuws dat BMW onlangs bij het Chinese CATL en het Koreaanse Samsung voor een kleine EUR 10 miljard aan batterijen heeft besteld.

De BMW Group is een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en productie van (luxe) personenwagens en SUV voertuigen onder de merknamen BMW, MINI, en Rolls-Royce. Naast auto’s is het bedrijf eveneens een wereldberoemd fabrikant van hoogwaardige motorfietsen die onder de naam BMW worden verkocht. Het laat zich raden dat het bedrijf voor z’n voertuigen tevens alle benodigde reserveonderdelen en accessoires levert. Naast de productie van voertuigen beschikt de BMW Group inmiddels over een indrukwekkende Financial Services divisie die uiteenlopende diensten verzorgt als auto lease (Alphabet), aankoopfinanciering, en verzekeringen. BMW wordt momenteel voor EUR 74,- per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, eDrive, elektrische aandrijvingen, Peter Havik, SA

Deel dit bericht