Buffett ziet af van aanschaf Tech Data RSS Feed

04-12-2019

Warren Buffett is altijd op zoek naar een mooie deal om de USD 130 miljard! aan contanten van zijn Berkshire Hathaway (NYSE:BRK) aan het werk te zetten. Maar Buffett zal altijd trouw blijven aan de value investing aanpak die hem groot heeft gemaakt, en er nooit koste wat kost een veel te dure aankoop doorheen drukken. Ook al zou hij het eenvoudig kunnen betalen.

Een goed voorbeeld was zijn aangekondigde overname van Tech Data Corporation. Apollo Global Management had een initieel bod geplaatst voor Tech Data van USD 130,- per aandeel. Buffett was hier vervolgens met een tegenbod van USD 140,- overheen gegaan. Apollo zag zich toen genoodzaakt USD 145,- per aandeel in te dienen, ofwel net iets meer dan USD 5 miljard. Nu had Buffett het met gemak nog een tijdje kunnen uitzingen, en zonder probleem Apollo en Tech Data tezamen kunnen opkopen. Maar bij een hoger bod zou de koers/winst verhouding van Tech Data niet langer overeen komen met Buffett's value investing principes, en dus zag hij af van de aankoop.

Dit geeft een beetje het dilemma aan waar Buffett mee zit. Door het ongebreidelde gelddrukken van Bernanke et al. zit er zoveel cash in de markt dat er voor vrijwel elke deal veel te veel wordt betaald. Dus in die zin zal Buffett het steeds moeilijker krijgen om iets te kopen. Aan de andere kant is het mooi om te zien dat BRK nog altijd zeer degelijk wordt bestuurd, en dat het bedrijf daar waar mogelijk vasthoudt aan de succesformule van weleer. De Berkshire Hathaway B-aandelen worden momenteel voor USD 218,- per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Berkshire Hathaway, Peter Havik, SA, Warren Buffett

Deel dit bericht