Schaeffler gaat samenwerking aan met ABT RSS Feed

03-12-2019

Het Duitse Schaeffler AG (Xextra: SHA) laat weten dat het bedrijf het een samenwerking aangaat met ABT e-Line voor het elektrificeren van de lichtgewicht (< 3,5 ton) commerciële voertuigen van Volkswagen (busjes zoals de T6 en Caddy). Het doel van Schaeffler en ABT is om geavanceerde elektrische aandrijvingen te leveren voor commerciele en gespecialiseerde voertuigen. Omdat ABT al lange tijd nauw samenwerkt met Volkswagen, zal men zich initieel op dit merk richten. 

In ander nieuws publiceerde Schaeffler onlangs de cijfers voor het 3e kwartaal. Na 9 maanden FY19 noteert het bedrijf een omzet van EUR 10,8 miljard (+1,2% YoY) met een EBITDA van EUR 1,5 miljard (- 13% YoY). Onder de streep is allemaal wat somberder met netto verdiensten van EUR 485 miljoen (-36,5% YoY) en een winst per aandeel van EUR 0,73 (- 36,4% YoY). Het bedrijf moet dus nogal wat inleveren ten opzichte van vorig jaar. Maar een lichtpuntje is dat er in ieder geval nog winst wordt gemaakt.

Schaeffler ontwikkelt en produceert onderdelen voor vliegwielen, koppelingsplaten, schakelbakken, stuurkolommen, aandrijfassen, wielophangingen, vliegtuigmotoren, windmolens, en vele andere industriële toepassingen. De kans is groot dat er in alles wat beweegt (industrieel) wel een Schaeffler onderdeel te vinden is. Het bedrijf werd in 1946 opgericht en is één van ’s werelds grootste familiebedrijven. Schaeffler wordt momenteel voor EUR 5,97 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, eDrive, Peter Havik, SA, schaeffler

Deel dit bericht