BMW investeert EUR 10 miljard in EV RSS Feed

28-11-2019

De Duitse BMW Group (Frankfurt: BMW) laat weten dat z'n initiele order van EUR 4 miljard bij het Chinese CATL (Contemporary Amperex Technology Co. Limited) is uitgebreid naar EUR 7,3 miljard. CATL is 's werelds grootste fabrikant van batterijen voor elektrische voertuigen, en BMW ziet de EV toekomst duidelijk zonnig tegemoet. EUR 4,5 miljard aan batterijen zal naar de BMW Group gaan. De overige EUR 2,8 miljard is bestemd voor BMW Brilliance, een Chinese joint venture van de Duitsers. CATL bouwt momenteel een productielocatie in Erfurt (Duitsland), en BMW is de eerste klant.

BMW heeft eveneens een contract afgesloten met Samsung SDI voor de levering van EUR 3 miljard aan batterijen. Op deze manier is BMW voor de komende 10 jaar verzekerd van voldoende energie voor z'n elektrische modellen.

De BMW Group is een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en productie van (luxe) personenwagens en SUV voertuigen onder de merknamen BMW, MINI, en Rolls-Royce. Naast auto’s is het bedrijf eveneens een wereldberoemd fabrikant van hoogwaardige motorfietsen die onder de naam BMW worden verkocht. Het laat zich raden dat het bedrijf voor z’n voertuigen tevens alle benodigde reserveonderdelen en accessoires levert. Naast de productie van voertuigen beschikt de BMW Group inmiddels over een indrukwekkende Financial Services divisie die uiteenlopende diensten verzorgt als auto lease (Alphabet), aankoopfinanciering, en verzekeringen. BMW wordt momenteel voor EUR 73,48 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, china, eDrive, Peter Havik, SA

Deel dit bericht